Toaletarea sau taierea copacilor periculosi

13 august 2020
Autor:
SEO MEDIA MARKETING SRL

Arborii sunt intotdeauna bineveniti atunci cand vorbim de orice localitate sau oras, mai mare sau mai mici, oferind gratuit un mediu de viata sanatos si un aer mult mai curat, daca este sa tinem cont de poluarea care este din ce in ce mai existenta in orasele lumii. Insa sunt foarte multe situatii in care acestia pot provoca accidente si pot pune in pericol viata umana, odata cu inaintarea acestora in varsta si inaltarea in apropierea blocurilor sau a caselor.

Acestia prezinta riscul de a provoca incidente si daune majore nedorite atunci cand apar furtuni sau vant de intensitate ridicata. Din acest motiv trebuie luate masuri cat mai urgente de taiere arbori Bucuresti a acestora care prezinta astfel de riscuri pentru integritatea omului din proximitate. Totusi trebuie sa stiti ca toate orasele prezinta reguli si legi foarte stricte cand vine vorba de defrisarea copacilor iar nerespectarea lor duce la amenzi usturatoare.

De aceea noi, Spectrum Eco Construct, recomandam sa va interesati inainte de a taia orice copac, chiar daca este pe proprietate privata sau sa va adresati unei firme care ofera servicii de toaletari si defrisari de arbori pe raza orasului in care va aflati pentru a va indruma cat mai corect.

Taierea copacilor de pe domeniul public

Pentru toaletarea sau taierea copacilor apartinand domeniului public, primaria orasului se va ocupa de aceste lucrari de defrisare alaturi de inspectorii de la primarie, sectia Administratia Domeniului public desemnati sa insoteasca echipele de interventie pe teren si sa vada daca arborii sunt sanatosi sau daca sunt un real pericol pentru cetatenii acelui oras.

In cazul in care acei copaci sunt putrezi si uscati sau au afectata structura, existand riscul sa cada, atunci se ia decizia ca sa fie defrisati. In caz contrar in care doar crengile arborilor prezinta pericol pentru cabluri sau cladirile din jur si se pot toaleta fara a produce daune, atunci se executa lucrari de toaletare copaci Bucuresti conform normelor in vigoare in acest domeniu.

Taierea copacilor de pe domeniul privat

Pentru toaletarea sau defrisarea copacilor apartinand domeniului privat, sarcina le revine proprietarilor de drept iar acestia sau firme subcontractante se vor ocupa de lucrarile propriu-zise. Insa pasii de urmat ar fi cam aceeasi si anume se va verifica copacul daca prezinta zone putrede sau uscate si daca prezinta un pericol real atunci va adresati primariei pentru obtinerea unei autorizatii de defrisare sau toaletare, dupa caz. Primaria va toaleta sau defrisa arborii doar in cazul in care crengile prezinta pericol pentru locuinta sau pentru cablurile de energie electrica din zona sau in cazul in care radacinile acestor arbori produc daune asfaltului primariei, a conductelor sau a gardului.

In caz contrar va trebui sa obtineri autorizatie de la primarie pentru a defrisa copacul din proprie initiativa si sa va adresati unei firme specializate un astfel de lucrari complicate, care dispun de aparatura dar si de alpinisti utilitari cu experienta in acest domeniu foarte riscant.

Obtinerea autorizatiilor pentru defrisarea unui arbore

Obtinerea autorizatiei pentru defrisarea unui copac se face pe baza unei cereri la registratura Primariei Municipiului Bucuresti sau a judetului din raza caruia ai resedinta, in care soliciti si expui motivele pentru care doresti sa tai acel copac.

O comisie va verifica cerere depusa si va constata daca este necesar sa elibereze autorizatia sau avizul de taiere sau toaletare a copacului, fara niciun cost suplimentar din partea dvs.

Taierea copacilor fara aviz de la primarie, chiar si de pe domeniul privat se sanctioneaza conform legii cu amenzi cuprinse intre 1500 si 2500 de lei. De aceea recomandam intotdeauna sa tineti cont de legislatia in vigoare inainte de a defrisa sau a toaleta un copac si sa obtineti intotdeauna toate avizele necesare de la primarie, in caz contrar noi, Spectrum Eco Construct ne rezervam dreptul de a refuza lucrari care nu se supun legilor.

Date companie:

Spectrum Eco Construct SRL

Servicii oferite: toaletari copaci, defrisari arbori, defrisare vegetatie spontana, curatare teren, frezare si scoatere radacini arbori, tocare crengi copaci, evacuare dupa curatare de teren, defrisare ambrozie, deszapeziri cu utilaj bobcat si intretinere spatii verzi

Arie acoperita pentru lucrari: Bucuresti, Ilfov si imprejurimi +50km.

Telefon: 0722 604 893 / 0745 458 713

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram