fbpx

Tipuri de table scolare. Care este cea mai buna?

Fiecare om trece prin scoala. Unii stau mai multi ani, altii stau doar acei ani considerati a fi obligatorii, insa ceea ce este cert este ca toata lumea beneficiaza de o educatie de baza.

Aceasta educatie a reusit sa contribuie la evolutia intregii noastre societati iar instrumentele cu care a facut-o sunt cat se poate de simple: carti, banci scolare si table scolare.

Tabla scolara reprezinta spatiul in care sunt prezentate toate informatiile relevante din ora de curs si este prezenta in orice sala de clasa. Daca in urma cu 15-20 de ani exista o singura varianta de tabla, realizata din sticla, pe care se scria cu creta, astazi optiunile sunt mult mai numeroase.

Desi vechea tabla era eficienta, aceasta putea fi periculoasa pentru cei mici in cazul in care se spargea si implica inhalarea prafului de creta, care nu este tocmai sanatos.

Astazi, pe www.furnissa.ro  pot fi gasite numeroase table scolare care sunt gandite in asa fel incat sa fie baza pentru educatie si in acelasi timp sa fie cat se poate de sanatoase.

Care sunt tipurile de table scolare din care se poate alege?

  1. Table magnetice albe. Sunt table pe care se scrie cu markere speciale, lavabile. De regula, acestea au culoarea alba si prezinta cateva avantaje: elimina nevoia folosirii cretei si automat aparitia mizeriei, permit folosirea unui numar mare de culori, in asa fel incat lectiile sa fie prezentate mult mai bine si permit chiar folosirea unui videoproiector;
  2. Table magnetice verzi. Chiar daca tablele albe sunt cele mai populare, exista si table magnetice verzi, cu suprafata metalo-ceramica. Acestea folosesc clasica creta, se sterg cu un burete special si permit aplicarea diverselor elemente magnetice pe suprafata lor;
  3. Table magnetice rabatabile. Sunt table foarte eficiente si practice, deoarece au laterale rabatabile, in asa fel incat sa poata fi stranse atuncic and nu sunt folosite. Aceste table sunt ideale pentru salile de clasa in care nu exista foarte mult spatiu disponibil;
  4. Table culisante. La fel ca si tablele rabatabile, sunt foarte eficiente in salile de clasa mici deoarece atunci cand nu sunt folosite ocupa foarte putin spatiu;
  5. Table rotative. Sunt table mobile, care  pot fi deplasate pe roti si ofera doua suprafete de scris. Sunt ideale in orice sala de clasa, deoarece ofera o flexibilitate educationala maxima.

Tabla scolara este un instrument esential in educatie si merita sa fie aleasa cu atentie. Tocmai de aceea, daca urmeaza sa mobilezi o sala de clasa este bine sa cauti cele mai bune modele.

Descopera mai multe modele de table scolare foarte interesante: https://www.furnissa.ro/table-scolare/