Tipuri de materiale folosite in producerea uniformelor medicale

14 mai 2018
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

In vastul domeniul al modei, indiferent ca este vorba de tinutele de colectie ale marilor case de moda, de hainele purtate de oamenii de rand sau de uniformele pentru desfasurarea diferitelor activitati si meserii, materialul conteaza. Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte ale unei piese vestimentare. In functie de textura, de rigiditate sau de consistenta, o anumita piesa vestimentara se aseaza bine sau mai putin bine.

In ceea ce priveste uniformele medicale, exista mai multe tipuri de materiale din care acestea pot fi facute. Materialul reflecta calitatea produsului, functionalitatea lui, utilitatea lui si de ce nu, aspectul pe care-l ofera purtatorului.

Iata cateva materiale care pot servi drept baza pentru fabricarea scruburilor medicale!

  1. Bumbacul este, fara indoiala, cel mai moale material pentru scruburi sau uniforme stomatologice. Pare un material usor si prea subtire, insa nu ar trebui uitate proprietatile sale naturale.
  2. Poliesterul este, in general, mai ieftin decat bumbacul pentru ca este o fibra sintetica. Nu se sifoneaza prea usor si este un material foarte durabil.
  3. Materialele sintetice precum rayonul si spandexul sunt excelente pentru pozitiile medicale care necesita efort fizic, precum in cazul kinetoterapeutilor sau fizioterapeutilor. ele permitand uscarea rapida a transpiratiei.
  4. Blendurile combina cele mai bune proprietati al fiecarui tip de material. Un blend bumbac-poliester, de exemplu, combina flexibilitatea bumbacului cu rezistenta la sifonare a poliesterului. Pot exista si blenduri din fibre naturale precum bumbac-in sau bumbac-canepa.

Tehnologia moderna permite tuturor acestor tipuri de materiale sa fie tratate astfel incat sa aiba proprietati antibacteriene. Acest lucru este unul dintre cele mai importante aspecte in ceea ce priveste un echipament medical. Pe langa faptul ca protejeaza medicii si asistentele de contactul cu microbii si bacteriile, ii protejeaza si pe pacienti.

Un tratament antibacterian aplicat unei uniforme medicale va fi eficient in stoparea inmultirii microbilor cu care purtatorul intra in contact. Tehnologia si substantele folosite ofera aceasta siguranta, cicluc de viata al microorganismelor periculoase fiind intrerupt, reducandu-se astfel riscul de contaminare intraspitaliceasca.

Pentru a achizitiona astfel de uniforme medicale, bonete chirurgicale si halate, accesati http://www.medifashion.ro/ si comandati produsele dorite!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram