Tipuri de materiale din care sunt realizate plasele de tantari

Instalarea unor plase de tantari trebuie sa tina cont de multe detalii pentru a fi eficienta. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca ai componente plase tantari realizate din materiale de foarte buna calitate. In al doilea rand, trebuie sa cauti o echipa de profesionisti care sa le monteaze si in al treilea rand trebuie sa te asiguri ca ai ales modelul ideal. Ai o multime de optiuni, incepand cu plasele de tantari fixe, plasele glisante, cele de tip rulou sau cele de tip plisee.

Pana la a lua toate deciziile si a te afunda in cautarea dupa accesorii plase tantari, trebuie sa stii care este materialul de care ai nevoie. Vei constata cu uimire ca plasele de tantari pot fi realizate din foarte multe materiale, fiecare cu proprietatile lor si cu avantajele lor.

Care sunt cele mai comune tipuri de tesatura pentru plasele de tantari?

  1. Plasele din fibra de sticla. Sunt foarte rezistente la o multime de solicitari: intemperii, socuri fizice, etc. Un alt avantaj major este faptul ca asigura o buna circulatie a aerului si nu se desira asa cum fac alte plase. Din pacate, nu sunt cele mai ieftine solutii, insa reprezinta o investitie pe termen lung, ceea ce inseamna ca merita.
  2. PLasele din poliester. Daca ai o pisica, plasele din poliester sunt cele mai potrivite deoarece nu se pot desira si sunt foarte rezistente la intemperii. La fel ca si in cazul plaselor din fibra de sticla, acestea asigura o foarte buna trecere a aerului si a luminii.
  3. Plasele din otel inoxidabil sau din aluminiu. Sunt ceva mai stabile si mai rezistente si sunt ideale pentru casele in care traiesc animale de companie. De asemenea, pot proteja si impotriva rozatoarelor, nu doar impotriva insectelor.
  4. Tesatura. Exista un tip de tesatura transparenta care este realizata printr-o procedura moderna de tesere. Aceasta este ideala contra insectelor iar firele subtiri ofera o trecere eficienta a luminii.

Daca ai probleme cu polenul, o foarte buna solutie ar fi si tesatura antipolen. Aceasta tine departe stratul de polen de interior si este ideal pentru persoanele care sufera de alergii.

In principiu, plasele moderne sunt bine gandite, asadar, oricare ar fi optiunea ta vei avea numai de castigat. Asigura-te ca montajul este bine realizat, ca accesoriile sunt bine alese iar rezultatele vor fi excelente.