Tije filetate – proprietati, domenii de utilizare si furnizori autorizati

29 martie 2024
Autor:
Content SEO

In domeniul constructiilor sunt folosite diferite materiale si in acelasi timp sunt necesare diferite  accesorii si piese pentru imbinarea componentelor de lemn sau metalice. In multe cazuri suruburile standard nu sunt solutia optima in acest sens. Atunci cand surubrile nu reprezinta  varianta optima pentru prindere si imbinare, solutia o gasim in variantele de tije filetate.

Pe piata produselor pentru prindere si imbinare putem gasi diferite tije filetate. In ceea ce urmeaza vei afla mai multe despre caracteristicile, aplicatiile si utilizarile acestor accesorii, dar si unde putem gasi tije filetate daca avem nevoie de acestea.

Caracteristicile si utilizarile tijelor filetate

Tija filetata este acea piesa care prezinta un filet continuu si care poate fi sectionata pornind de la dimensiunea optima conform cu nevoile unei anumite lucrari. Tijele filetate sunt accesoriile folosite eficient pentru imbinarea mai multor piese sau structuri din domeniul constructiilor si din domeniile conexe constructiilor.

In acest sens tijele filetate sunt recomandate pentru imbinarea componentelor de lemn de dimensiuni diferite, prinderea sau imbinarea structurilor metalice, dar si imbinarea sau prinderea unor alte astfel de structuri. Trebuie subliniat faptul ca desi tijele filetate pot fi sectionate in functie de dimensiunea necesara unei anumite lucrari, exista si pentru aceste accesorii diferite marimi standard.

Standardul DIN 975 este una dintre dimensiunile standard pentru tijele filetate. Acest standard are 1 metru, respectiv 2 metri in lungime, iar diametrul tijelor variaza de la cativa milimetri si  pana la cativa zeci de milimetri. Confectionate din otel acoperit cu zincat alb, tijele filetate sunt foarte rezistente atat la factorii de mediu, cat si la greutati foarte mari sau chiar la sarcini grele. Din acest motiv tijele filetate sunt folosite pentru structuri foarte complexe.

Instalarea facila a tijelor filetate este o alta caracteristica regasita in cazul acestor accesorii. Prinderea se face usor, iar fixarea de care are nevoie o tija filetata este foarte eficienta pentru toate tipurile de materiale, elemente sau componente folosite pentru constructii rezidentiale, industriale sau comerciale. Functionalitatea tijelor cu filet este indeplinita doar in masura in care tija este completata prin adaugarea unei piulite. Alegerea piulitei trebuie sa tina cont de dimensiunea tijelor si de grosimea acestora.

Unde gasim accesorii pentru prindere si imbinare?

Din acest motiv, atunci cand se cumpara tijele filetate, este nevoie de achizitionarea inclusiv a piulitelor de dimensiuni potrivite pentru diametrul si marimea tijei respective. Atat tijele filetate, cat si piulitele sunt disponibile in oferta furnizorilor autorizati de astfel de accesorii pentru prindere si imbinare, indiferent de tipul de lucrare executata.

ROFIX INSTAL este un furnizor care pune la dispozitia clientilor astfel de sisteme de fixare si elemente de asamblare pentru toate tipurile de lucrari in domeniul instalatiilor termice, electrice, sanitare sau in domeniul constructiilor. Acest furnizor autorizat pune la dispozitie inclusiv servicii pentru consultanta tehnica de specialitate in alegerea modelului potrivit de tija filetata pentru orice proiect.

Intreaga oferta de astfel de produse pentru asamblare si prindere, dar si mai multe detalii privind produsele comercializate de ROFIX INSTAL, pot fi gasite pe www.rofixinstal.ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram