fbpx

Ţi s a acrit? Ia atiTUdine

Scopul campaniei îl reprezintă identificarea şi demararea demersurilor de rezolvare a problemelor sociale ale studenţilor din toate centrele universitare din România. Proiectul îşi doreste să evidenţieze situaţia studentului român într-o perioadă de criză, în care rata abandonului şcolar creşte iar posibilităţile de acoperire a cheltuielilor aferente studiilor universitare devin imposibile pentru un număr din ce în ce mai mare de studenţi.

Este cea mai amplă campanie de consultare şi corectare a neajunsurilor sociale ale vieţii de student. Proiectul ANOSR va fi implementat în 16 centre universitare din România, (Alba Iulia, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Petroşani, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara, Oradea) prin intermediul organizaţiilor studenţeşti.

Astfel, activităţile se vor derula în perioada noiembrie-decembrie 2010 şi vor include:
1. Realizarea unui studiu naţional ce urmăreşte identificarea principalelor problemele pe care le au studenţii, din punct de vedere social.
2. Evenimente specifice ale fiecărei organizaţii studenţeşti implicate în proiect pentru a evidenţia realităţile vieţii studenţeşti la nivelul propriului centru universitar.
3. Publicarea şi diseminarea raportului naţional privind situaţia socială a studenţilor şi măsurile necesare pentru soluţionarea acestora – în cadrul dezbaterii “Drepturile sociale ale studenţilor 2010-Adevăr sau Provocare?!”.

Prin această campanie, ANOSR doreşte să aducă în atenţie problemele cu care se confruntă studenţii din România în ceea ce priveşte drepturile sociale şi să realizeze o radiografie a dimensiunii sociale a învăţământului superior din România. Pe parcursul campaniei organizaţiile studenţeşti vor avea contact direct cu studenţii, lucru ce le va permite să afle şi mai multe despre nevoile sociale. Mai mult, studiul ANOSR dorește să compenseze lipsa de interes manifestată de factorii decizionali pentru problemele financiare și sociale ale studentului în vreme de criză. Astfel, ANOSR face un apel către toţi studenţii să îşi spună problemele din studenţie pentru a putea fi rezolvate! “Ţi s-a acrit?! Ia atiTUdine!”