Thrillerul SF “Arrival” soseste la cinema “Primul contact” cu publicul roman

28 octombrie 2016

Douasprezece nave misterioase aterizeaza in locuri diferite de pe glob, starnind panica. Inainte doar imaginati sau contestati, extraterestrii sunt acum aici, dar nimeni nu stie de ce au venit si ce planuri au. Lumea intreaga lanseaza imediat supozitii, iar marile puteri ameninta sa atace „invadatorii”. In acest context, Dr. Louise Banks (Amy Adams), specialista in lingvistica, este angajata de Guvernul SUA sa descifreze limbajul “intrusilor” pentru a le afla intentiile. Modul in care acestia comunica este insa diferit de orice cunoaste omenirea, astfel incat Banks si colegul fizician Ian Donnelly (Jeremy Renner) se folosesc deopotriva de cifre, litere, sunete si mima in incercarea de a relationa cu doi reprezentanti ai oaspetilor nepoftiti. Miza: soarta planetei. Scopul: de a afla cat mai curand ce ii framanta pe toti: Ce cauta extraterestrii pe Terra? Au venit sa cotropeasca sau doar sa cunoasca omenirea? Sunt periculosi sau pasnici? Cu o abordare neconventionala si eforturi istovitoare, echipa decodeaza, treptat, piese din uriasul puzzle pe care il reprezinta limbajul civilizatiei extraterestre. Intre timp insa, liderii lumii se intrec in ultimatumuri, iar tensiunea generala risca sa degenereze intr-un razboi inter-planetar.

Scenariul surprinde prin abordarea proaspata, oferind o reprezentare nemaiintalnita a ideii de extraterestru, atat in ceea ce priveste infatisarea, cat si exprimarea. Dincolo de contextul SF si efectele vizuale impresionante (nava extraterestra si “pasagerii” sositi din alta galaxie), pelicula pune in prim plan comunicarea, rolul si semnificatia acesteia, oferind publicului o revelatie fonetica si vizuala, dar si un motiv de reflectie: daca limba vorbita ne influenteaza modul de a percepe lumea, oare crearea unui nou limbaj, care sa ne permita sa comunicam cu extraterestrii, ne-ar ajuta sa ne intelegem mai bine pe noi insine? Descoperirea noii forme de civilizatie si relatia care se construieste intre extraterestrii “invadatori” si savantii - soli ridica o serie de intrebari despre adevaruri relative, despre puterea intuitiei si curajul de infrunta necunoscutul, despre orgolii abrupte si convingeri dureroase - toate invaluite intr-o atmosfera de emotie, drama si mister, care tine spectatorii captivi pana in ultima secunda, pentru un deznodamant neasteptat. Mai multe aflam din “Arrival” / “Primul contact”, din 11 noiembrie 2016, la cinema.

Protagonista Amy Adams are deja in palmares doua Globuri de Aur, cinci nominalizari la Oscar si cinci la premiile BAFTA, pentru rolurile din “Junebug”, “Doubt”, “The Fighter”, “The Master” si “American Hustle”. In acesta din urma a facut echipa cu acelasi Jeremy Renner, la randul sau distins cu doua nominalizari la Oscar, una la BAFTA si una la Globurile de Aur, pentru rolurile din “The Hurt Locker” si “The Town”. Din distributia “Arrival” il mai recunoastem, in rolul colonelului Weber, pe Forest Whitaker (castigator al unui Oscar, un Glob de Aur si un trofeu BAFTA pentru interpretarea dictatorului ugandez Idi Amin, in “The Last King of Scotland”).

Regia filmului ii apartine lui Denis Villeneuve, cunoscut pentru productiile “Sicario” (2015), “Prisoners” (2013), “Incendies” (2010), acesta din urma aducandu-i si o nominalizare la premiile BAFTA. Scenariul este realizat de Eric Heisserer, pe baza nuvelei “Story of Your Life”, scrisa de Ted Chiang in 2000.

Despre Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment (SPE) este o filiala a Sony Entertainment Inc., la randul ei o sucursala a Corporatiei Sony din Tokio. Operatiunile internationale ale SPE cuprind: productia, achizitia si distributia de filme; retele de televiziune; crearea si distributia produselor digitale; operarea studiourilor de film; dezvoltarea unor noi produse de divertisment, servicii si tehnologii.

Despre InterComFilm

InterComFilm Distribution S.A. a fost infiintata in martie 2000, avand ca obiect de activitate distributia filmelor de cinema. Radacinile acesteia dateaza insa inca din anul 1992, cand isi incepea activitatea GFR Distribution, primul distribuitor privat de film de pe piata romaneasca. In 2000, InterCom RT a cumparat 51% din actiunile GFR, formand astfel o asociere, care intrunea aceeasi pasiune si experienta in industria filmului. In prezent, compania este licentiata Sony Pictures si este unul dintre cei mai dinamici jucatori de pe piata de distributie a filmului in Romania.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram