Proiect Erasmus+ The Power of Words

13 noiembrie 2017
Autor:
Asociatia Be You

Una dintre provocările societății actuale o reprezintă discursul instigator la ură. Acest tip de discurs atacă un individ sau un grup de persoane în temeiul unor atribute legate de religie, etnie, credințe, etc. Pentru a lupta împotriva acestui discurs, Asociația Be You a găzduit proiectul Erasmus+ „The Power of Words”, proiect finanțat din fonduri europene, care s-a desfășurat în perioada 20-29 octombrie 2017, la Aninoasa și Târgoviște, județul Dâmbovița.

Proiectul a implicat 30 de tineri din 5 asociații partenere: Associazione di Promozione Sociale Young Effect – Italia, Europejskie Forum Mlodziezy “Fraternitas” – Polonia, Asociacion Building Bridges – Spania, Akdeniz Egitim ve Kalkindirma Dernegi – Turcia și Asociația Be You – România. Tema proiectului a fost abordată prin diverse metode de învățare nonformală precum ateliere, prezentări, simulări, joc de rol, dezbateri, întâlniri cu autoritățile locale, vizită tematică, lucru în echipă și interviuri. Scopul proiectului a constat în conștientizarea consecințelor discursului instigator la ură, promovarea toleranței, a drepturilor omului, a valorilor și principiilor europene, dialogul intercultural și dezvoltarea diferitelor competențe.

De asemenea, în cadrul proiectului cei 30 de tineri au avut parte de o seară românească inedită în care au avut ocazia să intre în contact direct cu tradițiile și cultura românească și să interacționeze cu comunitatea locală.

Mulțumim Primăriei Municipiului Târgoviște și Primăriei Aninoasa pentru sprijin și tuturor celor care au rupt din timpul lor și au depus efort alături de noi pentru ca proiectul să fie unul reușit.
Proiectul va continua cu ateliere, seminarii și întâlniri cu tinerii din comunitatea noastră până în luna mai 2018.

http://beyou.ml/ro/ThePowerOfWords/

Adrian Miloiu,
Președinte Asociația Be You

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram