fbpx

Testarea software cu echipamente IT-SH

Laptopuri second hand

Testarea software este un proces de executare a unui program sau a unei aplicatii cu intentia de a gasi erori. De asemenea, poate fi declarat ca fiind un proces de validare si verificare pentru o aplicatie, program sau produs. Prin testare se verifica daca produsul respecta cerintele  tehnice care au condus la proiectarea si dezvoltarea acestuia, daca functioneaza conform asteptarilor si daca poate fi implementat cu succes.

Mergand dincolo de definitie, testarea este mai degraba un proces decat o singura activitate si are loc pe tot parcursul ciclului de viata al dezvoltarii software-ului. Procesul de proiectare a testelor la inceputul ciclului de viata poate ajuta la prevenirea defectelor pe parcursul dezvoltarii aplicatiei. Baza de testare include documente precum cerintele si specificatiile de proiectare.

Testarea statica se face in timpul procesului de verificare. Aceasta testare include examinarea documentelor si analizarea lor. Metoda este utila si eficienta din punct de vedere al costurilor. In testarea dinamica, codul software este executat pentru a demonstra rezultatul testelor de functionare. Este facuta in timpul procesului de validare si se refera la testarea unitatii, a integrarii si a sistemului.

Dupa toti pasii testarii este nevoie de o raportare a celor constatate. Intra in discutie controlarea activitatilor de testare, raportarea la testarea progresului si la starea software-ului testat. In final este necesara si o evaluare in timpul careia trebuie verificate rezultatele prin descrierea amanuntita a softului testat, ceea ce ajuta la decizia daca testarea a luat sfarsit si daca produsul este apt pentru a face fata utilizatorilor.

Calculatoare second hand – IT-SH.ro

Daca doriti sa faceti testare software cu succes este necesar sa aveti instrumentele potrivite. Pe site-ul https://www.it-sh.ro/ puteti gasi echipamente IT precum calculatoare second hand, laptopuri si multifunctionale sh care v-ar putea ajuta in toate activitatile pe care le aveti de facut. Cu IT-SH totul devine mai simplu si mai accesibil decat v-ati gandit!