TESSA are nevoie de 5 000 de oameni Fii unul dintre ei

Copii de gradinita si putin mai mari, cadre didactice, parinti si prieteni vor oferi, cu un zambet larg si inima deschisa, sute de cadouri lucrate manual de cei mici si cei mari, produse preparate special pentru acest eveniment sau donate. Obiectele au fost realizate, cu suflet, in mai putin de o luna… de cand copiii si-au asumat ca ei o pot salva pe Tessa! Si o vor face, pentru ca Targul Caritabil de Craciun “Kind fur Kind – Copil pentru copil” este o initiativa pusa la cale intr-un timp record de Gradinita Pisicile Aristocrate, Scoala Gimnaziala Elena Vacarescu (sectia germana matern) si Gradinita Kinderakademie, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Municipal Bucuresti, la care s-au alaturat si Ambasada Elvetiei la Bucuresti, BNR (prin dna Ligia Golosoiu), Restaurantul grecesc AMVROSIA, Editura Didactica Publishing House (DPH), Books Express, Nuci de sapun, Secret Wish, Hofigal, Fundatia SanEcoTur, JustLoveCooking .ro, InCad Publimed si multi alti sponsori care vor oferi produse celor care vin la targ sa doneze pentru Tessa Serban (pe site-ul tessa .ro). Florin Chilian si Adrian Despot sustin acustic acest eveniment si vor fi prezenti la Targul caritabil pentru Tessa. Fotograful Silviu Enache a raspuns si el prezent in campania noastra si va fi alaturi de noi la targ pentru a surprinde momentele speciale. DJ-ul Mihai Stroe va fi gazda noastra muzicala, iar actorul Cristian Popa va fi alaturi de noi sa ne ajute! Copiii si-au folosit manutele si imaginatia pentru a confectiona obiecte speciale ce vor fi oferite cadou tuturor vizitatorilor care vor face o donatie pentru Tessa.

Tessa este o fetita care nu a implinit 6 ani. Este bolnava de leucemie acuta limfoblastica si face tratamente de aproape 3 ani. Acum este la Viena, impreuna cu parintii Andrei si Karin Serban, fiind internata la Spitalul Sf. Anna, unde pe 29 decembrie trebuie achitat transplantul de celule stem. “Vreau ca Tessa sa imi povesteasca peste cativa ani cum a fost prima ei zi de liceu, si prima zi de facultate, si… atunci voi sti ca m-am trezit, si ca n-a fost decat un cosmar!” isi doreste din toata inima Corina Pasol, matusa fetitei. Interventia si tratamentul costa aprox. 120.000 euro, o suma uriasa. Insa, daca te gandesti ca este nevoie doar de 5.000 de oameni care sa doneze cate 100 lei, viata Tessei poate fi usor salvata. “Tessa este o fetita care merita sa aiba o copilarie frumoasa, cu zile de nastere sarbatorite cu torturi, baloane, papusi si prajituri, ca mai apoi sa poata avea dorinte, vise si puterea sa le indeplineasca. Stiu ca fiecare, dintre cei care doneaza pentru Tessa, va purta cu sine un zambet si o multumire ca o fetita si-a primit inapoi copilaria, iar parintii au primit tot ce au mai scump si mai frumos pe lume”, sunt doar cateva randuri de pe site-ul ce-i poarta numele, unde este prezentata in detaliu situatia Tessei Serban, documentele medicale si conturile unde se pot face donatii.

Banca: BCR sucursala Unirea, cod BIC/SWIFT: RNCBROBU
DONAȚII LEI: RO37 RNCB 0082 0442 3709 0006
DONAȚII EUR: RO10 RNCB 0082 0442 3709 0007
DONAȚII USD: RO64 RNCB 0082 0442 3709 0005
Titular: Andrei Serban, CNP1780920450027
Paypal: un_lupushor@yahoo.com
*** Cu precizarea “KINDER” la detalii transfer

Parintii Tessei scriau, nu de mult, ca au o veste foarte buna… “am reusit sa rezolvam problemele mari cu insomniile si cosmarurile Tessei: mami a descoperit ca muzica o calmeaza si astfel doarme mult mai linistita daca lasam un radio, cu muzica in surdina, deschis toata noaptea. Moralul Tessei a crescut simtitor si a inceput chiar sa lucreze la temele pentru scoala. A recuperat deja toate lectiile la matematica si romana!”

Copiii care organizeaza Targul caritabil “Kind fur Kind – Copil pentru Copil” lanseaza si o provocare cu ocazia acestui eveniment: “Primindu-ne cu colindul! Noi va bucuram, voi donati in conturile Tessei!” Astfel, companiile sau organizatiile pot fi colindate de cei mici, pentru a stimula strangerea de fonduri, iar toti banii vor fi donati pentru Tessa.

De asemenea, tot in acest scop, zilnic in perioada 15-18 decembrie, de la 10.30 la 11.30, copiii vor prezenta un spectacol de teatru, organizat de invatatorul de limba germana Alexandru Banciu de la Scoala Gimnaziala Elena Vacarescu impreuna cu clasa sa, care va avea 4 reprezentatii. Gazda va fi Theater Laboratorium din Calea Dorobantilor nr.73, cu sprijinul dnei Ramona Olasz.

“Suntem increzatori ca un pic de ajutor de la fiecare dintre noi o poate ajuta pe Tessa sa treaca cu bine peste marea incercare. Credem in obiectivele acestui eveniment, acelea de sensibilizare a copiilor implicati si a ajutorului catre copiii aflati intr-o cumpana a vietii. Am organizat acest eveniment alaturi de Tatiana Paun si Emiliana Stefan, si am intalnit multi oameni minunati care au ales sa ni se alature: Silviu Enache, Mihai Stroe, Mirela Secan, Cristian Popa, Ana Maria Iorga, Loredana Diti, Mihaela Colnic, Cristina Podariu, Anca Popescu, Nicu Butnar, Andra Budasca, Raluca Cimpea, Simona Vergu, Oana Misu, Alexandru Banciu, Ramona Olasz, Ligia Golosoiu si lista continua”, sustine Ana Maria Calciu, unul dintre cadrele didactice implicate in organizarea acestui eveniment.

Nu uitati, copiii au muncit si va asteapta cu drag sa le apreciati micile opere de arta, iar Tessa are nevoie de ajutorul nostru. Daca nu puteti participa la targ, puteti dona, insa grabiti-va! Pentru viata Tessei, fiecare clipa este de nepretuit. Operatia trebuie achitata pe 29 decembrie!