Tensiometrul – componenta esentiala din trusa medicala de acasa

17 ianuarie 2024
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Tot mai multi oameni pierd din vedere un aspect important: grija pentru propria sanatate. Prinsi in activitatile stresante de zi cu zi, uita cu desavarsire sa mearga la cabinetul medical pentru un control de rutina si amana efectuarea unui set de analize pe motiv ca nu au timp. Din fericire, exista cateva instrumente pe care oricine si le poate cumpara si le poate folosi chiar de acasa, printre ele numarandu-se si tensiometrul, un instrument medical care asigura informatii precise cu privire la tensiunea arteriala.  

Ce reprezinta valorile indicate de tensiometru?

Primul numar, care reprezinta tensiunea arteriala sistolica, este cel mai mare dintre cele doua valori afisate si indica presiunea in artere in momentul contractarii inimii. Tensiunea arteriala distolica (al doilea numar) este responsabila cu masurarea presiunii din artere intre contractiile inimii, in momentul in care se relaxeaza. La adultii sanatosi, valoarea normala este de 120/80, iar la copii presiunea sistolica poate sa fie cuprinsa intre 70 si 140 si cea diastolica intre 50 si 80. In cazul persoanelor in varsta, indicat ar fi ca valorile sa nu depaseasca 140/90. Pentru achizitia unui tensiometru, cumparatorul poate lua in considerare Med-Tehnica.ro, un magazin online echipat cu aparaturi, echipamente si dispozitive medicale de inalta calitate.

Tensiometre | Med-Tehnica.ro

Tensiometre

Ce alte dispozitive nu trebuie sa lipseasca din trusa medicala?

Pentru o trusa medicala completa, trebuie sa fie incluse si urmatoarele instrumente: pulsoximetru, bandaje si plasturi de toate dimensiunile, comprese sterile, foarfece, manusi medicale, termometru, dezinfectant, pungi autosigilante, medicamente antidiareice, laxative, antihistamine, medicamente de raceala si dureri. In momentele de urgenta medicala, acestea sunt de-a dreptul utile pana cand pacientul poate beneficia de ajutorul unor specialisti. Trusa trebuie sa fie mereu verificata in cazul in care medicamentele expira pentru inlocuirea lor cu unele noi, aflate in termenul de valabilitate.

Sanatatea trebuie sa fie pusa pe primul loc pentru toata lumea, iar actualizarea si echiparea corecta a trusei medicale de acasa este un pas important de care fiecare persoana trebuie sa tina cont pentru a se putea ingriji adecvat atunci cand se confrunta cu anumite probleme. Componentele amintite mai sus sunt mai mult decat suficiente pentru completarea trusei medicale.  

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram