Tendinte in mobilarea camerei de copil si ce sfaturi ofera ProDesignArt

13 martie 2018
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Orice parinte isi doreste sa ofere copilului un confort absolut. Mai ales cand asta se refera la camera, spatiu intim si personal, exista o constanta grija fata de modul de mobiliare. In acest sens, un set complex de mobila este ales in culori calde, vii, cu puternic accent pe design. Si totusi, nu este de ajuns.

Cand vine vorba de confort, mobilierul specific pentru copii trebuie sa indeplineasca mai multe aspecte. In acest sens, trebuie avut in vedere toate detaliile ce compun ansamblul mobilier, de la manere la materiale, finisaje, etc.

Tendintele in materie de mobila pentru copii

Din punct de vedere al sigurantei se tine cont de tipuri de mobila nu foarte inalte, securizate prin prindere pe perete. Patul ar trebui si el sa nu fie foarte inalt, sa dispuna de laterale de protectie. Se tine cont si de inchiderea mai sigura, ce nu permite ca sertarele sa creeze un soc, deci cu amortizare pe sina.

Din punct de vedere al culorilor, existe preferinte acute pentru tot ce este in tonuri vii, cu imprimeuri vibrante sau cel putin in combinatii de tonuri. Expresia acestui design trebuie sa duca cu gandul la copilarie, la veselie si deci sa contureze un spatiu potrivit categoriei de varsta.

Un alt capitol de interes este legat de stilul personalizat. Spre exemplu, fiecare incapere dispune de dimensiuni specifice. Pentru a explora zona la maximul sau de potential este de preferat sa se realizeze o comanda a tipului de mobila care se integreaza cel mai bine in zona respectiva. Asa cum se poate gasi si la prodesignart.ro mobila la comanda este avantajoasa din toate punctele de vedere intrucat permite alegerea fiecarui detaliu, dupa bunul plac.

Stilul clasic este cel atemporal. Mobila aleasa trebuie sa se adapteze la diferite etape de viata. Asadar, multi mizeaza mai degraba pe piese utile – pat, dulap, spatiu de recreere sau de joaca – pe care le imbraca in culori preferate.

Mobila tineret si mobila pentru copii

O greseala frecventa tine de confuzia tipurilor de mobilier. Cea de tineret defineste un spatiu potrivit celor care au program mai complex, cei care se indreapta cu pasi repezi spre categoria de adolescenti. Desi nu este un tipar anume, se poate face o referire anume catre clasa celor de 8 ani plus.

Alegerile potrivite inseamna pentru orice parinte un mod mai responsabil de a mobila. Inseamna sansa de a oferi copilului un spatiu adecvat intereselor sale, pentru ca orele petrecute sa fie placute. Asta inseamna ca pentru o camera a unui copil in mare parte piesele alese trebuie sa ii avantajeze si pe parinti, de unde si nevoia de spatii de depozitare de tip dulap sau comoda ce completeaza camera, insa copiii nu au interes pentru acestea.

In orice caz, sunt recomandate seturile complexe, pentru a pastra unitatea de design. De asemenea, este de preferat ca alegerea sa vizeze piese ce se pot folosi pe termen lung. Paturile transformabile spre exemplu sau piesele de mobilier de un stil mereu la moda, ca tipar si culoare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram