Tendinte amenajari curti si gradini in 2019

parchet de exterior decking

Ghidul tendintelor in materie de amenajari curti si gradini in 2019

 

Primavara este momentul ideal in care sa incepi sa te gandesti si la amenajarea spatiului exterior. In afara de speciile de plante, copaci si legume de care sa te bucuri trebuie sa iei in considerare si creearea unei zone de relaxare. Cu siguranta, daca vei incepe din timp vei avea toate sansele pentru a obtine un design care sa iti incante privirile si sa te invite la relaxare de fiecare data cand vei fi afara.

Nu este niciodata prea devreme sau prea tarziu pentru a te pune la curent cu tendintele in materie de amenajari curti si gradini pentru acest an.

amenajare gradni rustice

Tendintele majore din anul 2019

 

O gradina care consuma resurse cat mai putine, gradinile verticale, fantanile arteziene straturile inalte sunt cateva dintre cele mai importante tendinte ale acestui an in materie de amenajari curti si gradini. Creativitatea reprezinta un aspect primordial in realizarea amenajarilor exterioare si, cu cat sunt mai impresionante sau mai indraznete cu atat mai bine.

 

Stilul rustic e la moda

 

 

Folosirea la maxim a fiecarui centimetru din curte si gradina reprezinta un aspect care nu ar trebui pierdut din vedere mai ales atunci cand creezi amenajari exterioare in spatii destul de limitate. Mai ales in mediul urban, unde curtile si gradinile nu sunt atat de generoase precum cele de la tara prezinta adeseori o provocare.

Si, daca tot suntem la acest capitol, atunci trebuie sa stii ca stilul rustic natural este cel care domina paginile revistelor de specialitate si mediul online. Un astfel de aspect estetic nu are cum sa dezamageasca insa, cu putina creativitate poate sa fie alegerea cea mai inspirata pentru o gradina sau o terasa.

Pentru amenajarea teraselor, cele mai inspirate tipuri de pardoseli exterioare sunt cele din lemn masiv, tratate corespunzator pentru a putea fi instalate afara. Placarea cu lambriuri din lemn reprezinta o alternativa foarte buna pentru a valorifica spatiul la maxim si sa se contopeasca elementele naturale intre ele cu succes. Astfel, cu ajutorul materialelor naturale se creeaza o fluiditate in intreaga amenajare exterioara. Poti sa pui in practica foarte multe idei prin care sa aduci cat mai multa personalitate proprie spatiului exterior. Te poti inspira din revistele de specialitate sau de pe internet in materie de design si sa pui in practica ideile.

 

Spatii exterioare valorificate la maxim de elementele naturale

 

Conservarea resurselor naturale reprezinta tema principala a tendintelor din anul 2019 si este incurajata utilizarea acestora pentru crearea celor mai inspirate decoratiuni exterioare. Pentru un efect maxim poti sa pui in valoare spatiul exterior cu ajutorul unor decoratiuni create din materiale reciclate.

Astfel, spatiul exterior capata mai mult sens si elemente precum pardoselile din lemn si lambriurile utilizate vor crea acel spatiu care pur si simplu te invita la relaxare. Cu siguranta iti vei gasi inspiratia si vei putea sa iti creezi un spatiu plin de personalitate proprie.

Lemnul, piatra sau sticla sunt materiale care nu ar trebui sa lipseasca din decorul pe care il creezi pe terasa ta. In materie de pardoseli din lemn de exterior poti sa alegi esentele care ti se par cele mai atractive si care reusesc sa scoata in evidenta design-ul exterior.

***

Daca vreti mai mult informatii despre parchet, pardoseli, lambriuri, scari sau grinzi, contactati-ne! La Alma Parchet Natural suntem specialisti in lemn!