fbpx

Televiziunea, mediul perfect pentru dezbateri serioase

Într-o perioadă în care multe canale de televiziune se bat să câștige audiența propunând telespectatorilor tot soiul de emisiuni de cancan sau pe teme sportive, B1 TV își dorește să ofere celor interesați cele mai proaspete știri economice care să le permită acestora să își contureze mai clar o viziune corectă despre situația existentă la momentul actual în țara noastră.

Te temi de știrile economice? Nu și dacă privești emisiunile pe această temă de la B1 TV!

Informațiile  sociale și economice nu sunt întotdeauna simplu de înțeles de către oamenii obișnuiți, de aceea faptul că la acest canal de televiziune ele sunt expuse într-un limbaj accesibil oricărui om cu un nivel de studii mediu este de apreciat.

Este fără îndoială interesant să urmărești în ce scandaluri au mai fost implicate vedetele noastre sau cele din străinătate, ce se mai întâmplă cu Simona Halep sau cu naționala de fotbal a României, dar cu toate acestea nu putem ca să ignorăm lucrurile cu adevărat importante din viața noastră, inclusiv cele cu privire la mersul economiei țării.

B1 TV este de mare ajutor în acest sens, deoarece oferă telespectatorilor o viziune serioasă, echilibrată despre economia românească actuală și perspectivele acesteia.

Este meritul unor moderatori experimentați și al unor invitați de primă mână care e bine să fie urmăriți cu atenție, deoarece discuțiile care au loc în cadrul emisiunilor difuzate pe tot parcursul săptămânii pot să aducă informații utile românilor, să îi facă să înțeleagă de ce nivelul lor de trai este cel din prezent și ce se poate întâmpla în mediul economic pe termen scurt și mediu.

Evident că știri economice se pot afla de către cei interesați și din publicațiile online de specialitate, de pe diverse site-uri și bloguri, dar cu toate acestea, tot televiziunea liniară oferă la momentul actual șansa unui număr mult mai mare de oameni ca să afle informațiile ce îi interesează de la specialiști anume selectați .

Pe un site, oricât de amplu ar fi un articol scris pe o dată dată, intră foarte puțină lume și chiar dacă acest lucru se întâmplă, nu întotdeauna subiectul respectiv este explicat cu acea claritate pe care o are o discuție între un moderator pregătit și niște invitați de valoare care dezbat o anumită problemă fierbinte referitoare la economie.

Un alt argument pentru care o emisiune economică televizată difuzată de către un post serios precum B1 TV merită să fie urmărită este acela că poți avea mult mai multă încredere în veridicitatea celor afirmate în cadrul acesteia, decât într-o știre online care de multe ori  poate să fie falsă total sau parțial, nefiind verificată suficient de către acela care a transmis-o prin acest mijloc de difuzare publică.

Televiziunea liniară nu capitulează. Doar se transformă!

Din categoria fake news este și ceea ce auzim tot mai des și anume că vizionarea canalelor tv scade, că oamenii nu se mai uită în 2019 la televizor.

Cel puțin în cazul României acest lucru nu este real, ceea ce se schimbă este doar modul în care noi ne raportăm la canalele TV, faptul că avem  acum pretenția în calitate de telespectatori să ne uităm la un conținut premium, care să ne aducă valoare, nu la ceva care să ne consume cea mai prețioasă resursă pe care o avem și anume timpul.

Acele posturi de televiziune care vor reuși să satisfacă în cel mai înalt grad cerințele privitorilor vor trage lozul câștigător și vor avea un viitor luminos în condițiile în care internetul le poate pune la dispoziție niște instrumente excepțional de interesante și de ofertante pentru a crea niște programe TV așa cum în urmă cu 5 sau 10 ani nici măcar nu își puteau imagina că ar putea să o facă.

Este nevoie de informații pertinente din toate domeniile pentru a ne integra conștient în actualitate, inclusiv din politică și economie, așa încât aceia care își imaginează că pot să trăiască fără a mai fi conectați cu tot ceea ce se petrece important în lumea reală și că se pot muta cu totul pe niște platforme precum Netflix sau Amazon se înșeală.Televiziunea liniară nu are de gând să se predea cu una cu două, iar anii ce vor veni vor confirma faptul ca a avut dreptate.