fbpx

Teava rectangulara – vezi oferte de luna aceasta de la Mesteru Manole

teava rectangulara

Informatii pe care trebuie sa le stie oricine despre teava rectangulara

Teava rectangulara este un material metalurgic cu forma tubulara. Dupa cum sugereaza si numele, tuburile rectangulare sunt mai precise. Forma acestui material este usor neobisnuita, mai degraba dreptunghiulara decat circulara.

Acest material este numit si „contur patrat” in randul expertilor in constructii si mestesugari, iar acest nume este derivat si din forma sa speciala. Datorita acestui fapt, acest tip de material are o rezistenta foarte buna la presiune ridicata, deci este adesea utilizat in realizarea structurilor metalice. Tuburile dreptunghiulare pot fi achizitionate online de pesite-ul mesterumanole.ro, cu grosimi diferite, in functie de necesitatile proiectului dumneavoastra.

La ce folosim aceasta teava

Teava rectangulara se utilizeaza pentru fabricarea si constructia metalelor, agricultura, balustrade rutiere, mobilier si piese auto.
teava rectangulara
Este unul dintre cele mai utilizate produse din otel. Geometria uniforma asigura ca in structurile cu sarcini pe doi sau mai multi arbori, exista o rezistenta constanta pe toata lungimea.

Distribuim tuburi dreptunghiulare obtinute prin deformare la rece (standard EN 10219) si tuburi dreptunghiulare obtinute prin deformare termica (standard EN 10210). Conform prevederilor standardului, proprietatile mecanice, tolerantele si caracteristicile sectiunii transversale vor fi usor diferite.

Tubul dreptunghiular termofinat ofera posibilitati de deformare mai mari si este potrivit pentru aplicatii cu forte dinamice, in timp ce tubul dreptunghiular format la rece asigura o rezistenta mecanica mai mare si un punct de randament mai mare. Acestea sunt utilizate pentru fabricarea structurilor portante fixe in structuri civile, industriale si mecanice. Sectiunea tubulara formata la rece poate rezista la presiunea statica, dar are o rezistenta scazuta la impact.

Care sunt caracteristicile tehnice?

Prin urmare, aspectul lor este cea mai importanta caracteristica pe piata materialelor de constructie. Este posibil sa fi intalnit acest material inainte, dar este posibil sa il cunoasteti cu un alt nume. Acest lucru se datoreaza faptului ca isi primeste numele datorita formei sale, conturului patrat.

Teava rectangulara este, de asemenea, rezistenta la presiuni ridicate, deci este potrivita pentru integrarea intr-o structura metalica. In plus, puteti achizitiona acest material in diferite grosimi.