Teava rectangulara este elementul cheie al structurilor metalice durabile

Teava rectangulara face parte din categoria materialelor metalice utilizate cel mai des in constructii. Aceasta este confectionata din materie prima dura si extrem de rezistenta, ceea ce o situeaza in topul materialelor cu cea mai mare popularitate printre specialisti.

Cum se produce teava rectangulara?

Teava rectangulara poate fi produsa prin doua modalitati: fie deformarea la rece, fie deformarea la cald. Fiecare dintre cele doua se preteaza la un anumit tip de utilizare: teava rectangulara deformata la cald este mult mai usor maleabila datorita temperaturilor ridicate la care este prelucrata, iar teava rectangulara deformata la rece este ideala pentru constructiile metalice supuse la presiuni mari, avand o rezistenta mecanica ridicata.

Care sunt posibilele utilizari pentru acest tip de teava?

Teava rectangulara este cel mai des utilizata in structuri metalice complexe, precum schele, sasie, hale, pana la proiecte din jurul gospodariei, precum rame, rafturi sau chiar garduri. Mai mult decat atat, acest material extrem de versatil este adesea utilizat inclusiv in industria auto.

Care sunt atributele tevei rectangulare?

Teava rectangulara este, dupa cum se poate deduce cu usurinta si din denumirea asa, un produs extrem de rezistent, fiind confectionata din metal. Insa aceasta rezistenta nu apare doar ca rezultat al materialului constitutiv, ci si multumita formei sale uniforme, cu unghiuri la 90 de grade. De asemenea, materialul prezinta o foarte buna reactie la socuri, fiind perfecta pentru acele structuri aflate in locuri supuse unor astfel de riscuri.

De ce sa alegi teava rectangulara pentru proiectele tale?

Teava rectangulara castiga din ce in ce mai multa popularitate. Insa acest lucru nu a aparut fara motiv, ci ca urmare a unor beneficii ale folosirii acestui material, observate la scara larga atat de persoane particulare, cat si de specialisti in domeniul constructiilor.
In primul rand, trebuie precizat avantajul raportului pret-calitate, imbatabil comparativ cu alternativele de pe piata. Pe langa pretul redus, teava rectangulara are o suprafata foarte neteda, pentru ca taierea se face in asa fel incat fisurile sa fie evitate. Astfel, daca materialul este folosit undeva la vedere sau in contact cu alte suprafete fine, nu va prezenta o suprafata abraziva, neplacuta la atingere, ci dimpotriva. De asemenea, materialul poate fi achizitionat in diferite dimensiuni, in functie de necesitate.
Grosimea unei tevi utilizate pentru un raft poate fi cu mult diferita de cea utilizata in construirea unei hale. Aici intervine atributul de versatilitate al materialului, ce poate fi adaptat in functie de nevoile celui care il utilizeaza. Acest lucru este unul cat se poate de important, cu atat mai mult cu cat oricand pot aparea evenimente neprevazute ce schimba radical felul in care se desfasoara un proiect.
Un alt aspect ce trebuie mentionat cu privire la beneficiile utilizarii tevei rectangulare in proiecte de orice natura este faptul ca materialul trebuie sa indeplineasca niste standarde de calitate foarte strice, cu privire, in special, la tolerantele pe care acest tip de materiale le au la diferite actiune externe. De asemenea, aceste standard stabilesc si dimensiunile pe care teava rectangulara trebuie sa le aiba, asa incat daca un material achizitionat nu indeplineste aceste conditii, el nu este corespunzator standardelor in vigoare.