Teava PPR – trecerea la conductele calitative si economice

teava ppr

Tu stii de ce utilizeaza lumea Teava PPR?

Daca gasim care este cea mai obisnuita solutie pentru expertii in instalarea de apa calda sau rece (rece sau calda), vom observa ca prima este conducta ppr – teava ppr de pe Mesteru Manole. Acest lucru se datoreaza nenumaratelor avantaje pe care le ofera materialul in sine la finalizarea proiectului. Dupa cum sugereaza si numele, teava PPR este fabricata dintr-un material numit polipropilena, care este bine cunoscut in randul persoanelor cu putina experienta in domeniul PPR. Acesta este un material cu o buna calitate a izolatiei termice, rezistenta electrica foarte buna si durabilitate. De fapt, atunci cand este trasa in forma de teava, substanta devine dura si destul de rigida, dar in acelasi timp este rezistenta la substante chimice corozive, presiune fizica sau temperaturi extreme.

Care sunt tipurile de tevi din polipropilena?

Teava PPR simpla – cel mai frecvent utilizat in instalatii de apa calda si rece, salubrizare sau irigatii.

Cu insertii din fibre compozite – la fel ca insertul simplu, dar si pentru instalarea termica. Acest tip are expansiune termica redusa si debit mare. Deoarece are o buna rezistenta la coroziune chimica, este cel mai bun model. Prin urmare, chiar daca apa este transportata la viteza mare, nu se vor depune materiale sau bacterii pe teava ppr si nu vor fi vazute semne de uzura interna. De asemenea, este izolat fonic, nu se va auzi niciun zgomot cand curge apa.
teava ppr
Cu insertie din aluminiu – acelasi scop ca si cel folosit pentru insertia din fibre compozite. In comparatie cu fibra de carbon, aceasta fibra de carbon are o conductivitate electrica mai mare, este foarte rezistenta la temperaturi ridicate si are un coeficient termic foarte scazut, ceea ce inseamna ca nu exista pierderi de temperatura.

Aceste caracteristici si mai multe fac din teava ppr prima alegere pentru echipamente de apa si incalzire de fiecare data, indiferent de numeroasele beneficii ale utilizarii sale.

Ce inseamna polipropilena?

Tubul ppr este fabricat din polipropilena (PPR). Acest material este ecologic si indeplineste cu succes toate reglementarile sale de protectie. Polipropilena nu este nici toxica, nici periculoasa, facandu-l ideal pentru transportul apei potabile. Este foarte usor, ceea ce inseamna ca este usor de transportat si instalat in casa oricui.

Pe site-ul www.mesterulmanole.ro, puteti gasi tuburi ppr de diferite diametre (intre 20 mm si 110 mm), iar toate modelele au o lungime a tubului de 4 metri liniari.