fbpx

Tavane false pentru spatii moderne

Tavan extensibil

Interioarele moderne ale spatiilor rezidentiale si publice sunt izbitoare in diversitatea lor. Realizate in diferite stiluri, ele atrag atentia cu perfectiunea materialelor noi si tehnologice. In acelasi timp, noile tavane false se incadreaza perfect in proiectele exclusive. Aceste modele impodobesc casele si apartamentele, birourile si centrele de divertisment, cinematografele si institutiile. 

Ce sunt tavanele false

Baza oricarui tavan fals este un cadru, cel mai adesea realizat din profile metalice speciale sau lamele din lemn. In functie de stratul de acoperire utilizat, tavanul fals poate avea diverse forme. Tavanele false pot fi tip caseta, panou, film de polimer, extinse, fibra minerala etc. In cazul materialelor de tip polimer, structura se numeste plafon stretch. Elementele plafonului suspendat sunt numite module, atunci cand blocurile sunt asamblate din fabrica in parti mai mici.

Aceasta practica accelereaza instalarea structurilor suspendate si iti permite sa creezi diferite planuri curbe. Tavanele false au castigat o mare popularitate, in primul rand pentru ca nu necesita nivelarea si finisarea bazei, si, de asemenea, ascund retelele de cabluri, cum ar fi de electricitate, de internet si televiziune, telefonie, sisteme de ventilatie si climatizare, alarme de incendiu si multe altele. De asemenea, aceste structuri pot reduce inaltimea excesiva a incaperilor din cladirile publice si industriale.

Avantajele tavanelor false

Avantajele tavanelor false includ abilitatea de a ascunde retelele de comunicatii, acestea fiind situate sub placa, nu este nevoie sa efectuezi lucrari precum nivelarea, chituirea, curatarea suprafetei, care este intotdeauna insotita de praf si murdarie.

Aspectul estetic al acestora indeplineste cele mai recente tendinte in moda de interior. Tavanele false au abilitatea de a asigura izolarea termica si fonica suplimentara, rezistenta la schimbarile de temperatura in camera, au proprietati acustice excelente. Tavanele false se instaleaza usor si au o durata lunga de viata, garantata de producatori, iar intretinerea este rapida si usoara.

Tavan Stretch 

Toate modelele existente de plafoane false, difera in parametri, cum ar fi forma si marimea elementelor principale de finisare, tipul de material de finisare, mod de montare in constructia cadrului. Pe piata moderna exista o gama larga de elemente de finisaj pentru plafoane suspendate de diferite forme. Acestea pot fi: caseta, grup, solid, lambrisat, placi. Ca material de finisare este folosit metal, fibra mineral, ghipscarton, lemn, sticla, policarbonat, plastic.

In functie de materialul plafoanelor false, se alege modul de montare. De exemplu, plafoanele cu gratare sunt realizate numai din metal subtire, in timp ce caseta poate fi umpluta cu placi minerale, sticla, metal si alte elemente.

Tavane false din fibra minerala

Fibra minerala este primul material folosit la crearea tavanelor false. Ca liant se utilizeaza gips, amidon si latex. O cantitate mare de latex face posibila obtinerea tavanelor Armstrong rezistente la umiditate, care pot fi utilizate pentru a crea plafoane pentru piscine si saune, bai si toalete cu un nivel de umiditate de 95%. Adaugarea de amidon, dimpotriva, face ca produsele sa devina instabile la umezeala. Prin urmare, utilizarea lor in incaperi cu un nivel ridicat de umiditate, desprind placile sau le distrug.

Textura si paleta de culori este  diversa, ceea ce deschide oportunitati pentru crearea de proiecte unice. Conform texturii placii, tavanul fals poate fi neted, in relief, perforat, cu un model convex, SLR, laminat etc.