Suplimente pentru culturism de la culturism.net

Ai nevoie de suplimente pentru culturism? Daca ai inceput sa mergi la sala iar scopul tau este acela de a face muschi, cu siguranta! Suplimentele alimentare nu sunt un simplu moft, ci pot sa iti echilibreze nutritia si sa ajute musculatura sa se dezvolte mult mai repede si mai armonios.

Poti opta pentru variate suplimente nutritive, incepand cu concentratele proteice si continuand cu creeatina, glutamina, taminele sau mineralele. Rolul lor este acela de a eficientiza efortul si de a-ti oferi rezultate cat mai repede, insa daca vrei sa faci totul ca la carte, este bine sa tii cont de cateva detalii.

Care sunt cele mai bune suplimente pentru tine?

Pentru a alege cele mai bune suplimente trebuie sa tii cont de o serie de criterii: scopul pe care il ai, tipul corpului tau, greutatea sau sfatul medicului.

Un punct de plecare ar fi sa intri pe www.culturism.net , unde ai garantia ca vei gasi doar produse de foarte buna calitate, produse in America. Odata ajuns aici te vei lovi de sute de produse si denumiri, care mai de care mai atractive din punct de vedere al compozitiei.

In general, este bine sa iti analizezi corpul:

  • Esti enomorf? Atunci ai tendinte de ingrasare. Nu este prea bine sa alegi un supliment nutritiv cu aport mare de carbohidrati, deoarece pe langa masa musculara iti va crseste si tesutul adipos. Mizeaza pe suplimentele cu multe proteine si cu vitamine si minerale.
  • Esti ectomorf? Suplimentele cu carbohidrati sunt ideale, deoarece te ajuta sa acumulezi greutate. Nu trebuie sa exagerezi, totusi. 70% din caloriile pe care le consumi trebuie sa vina din alimentatie si abia 30% din splimente alimentare.

Indiferent care este tipul tau de corp, aportul de proteine din alimentatie trebuie sa fie unul crescut. Un sportiv de 76 de kg, spre exemplu, trebuie sa consume aproximativ 150 de grame de proteine, ceea ce inseamna minim 500 de grame de carne, daca ia totul doar din alimentatie. Tocmai de aceea, este bine sa fie adaugate si suplimente.

Un rol important il au si grasimile, atata vreme cat provin din peste, ulei de masline sau tot felul de seminte.

Ce trebuie sa mai stii pentru a obtine rezultate foarte bune?

Pentru a obtine rezultate excelente la sala trebuie sa mai stii cateva lucruri. In primul rand, trebuie sa stii cum sa executi antrenamentele corect. Nu este bine sa antrenezi aceeasi grupa de muschi la un interval mai mic de  4 zile pe saptamana si de asemenea, nu este bine sa incepi antrenamentul fara cateva minute de incalzire. 10 minute pe banda de alergare si cateva rotiri de brate, gat si trunchi sunt mai mult decat necesare.

Revenind la mancare, asigura-te ca mesele au o cantitate moderata si sunt luate la interval destul de scurt de timp, in asa fel incat sa fie asimilate corect. Evident, zaharul procesat, prajelile si alcoolul trebuie sa lipseasca cu desavarsire din procesul de dezvoltare a musculaturii.