Studentii si masteranzii la IT constructii sau transporturi sunt asteptati la o noua sesiune de consiliere profesionala si orientare in cariera

14 aprilie 2015

Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania, in parteneriat cu Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, firma de consultanta Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa anunta derularea unei noi sesiuni de consiliere profesionala si orientare in cariera, pe data 03.03.2015, la sediul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti. Fiind parte integrata a proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi”, sesiunile se adreseaza studentilor si masteranzilor ce provin din medii multiculturale si studiaza in domeniile IT, transporturi sau constructii.
In cadrul sesiunilor, cu ajutorul consilierilor Loop Operations tinerii participanti vor invata care sunt cele mai bune metode de eficientizare a CV-ului si a scrisorii de intentie, accentul fiind pus pe analizarea si imbunatatirea CV-ului, in vederea inmultirii sanselor de obtinere a unui loc de munca. In cadrul unei parti interactive a sesiunii, participantii vor fi implicati in jocuri de rol cu scopul de a li se eficientiza modul de prezentare in cadrul unui interviu: dress-code, care sunt intrebarile cheie, ce se poate spune si ce nu, precum si principalele aspecte de care trebuie sa tina cont in cautarea unui loc de munca si in planificarea carierei. In final, studentii vor afla despre importanta prezentei lor in mediul online, conceptul de brand personal si rolul important pe care acesta il joaca in procesul de cautare al unui loc de munca.
Sesiunile de consiliere profesionala si orientare in cariera fac parte dintr-o plan de actiune mai amplu, prin care partenerii proiectului isi propun sa contribuie la dezvoltarea capacitatilor profesionale pentru 500 de studenti proveniti din grupuri minoritare, facilitand accesul acestora pe piata muncii si contribuind astfel la dezvoltarea unei societati incluzive.
Inscrierea in cadrul sesiunilor de consiliere se poate face accesand www.studentinromania. ro/inscriere/.
*Proiectul „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!”este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram