Sticla rezistenta la foc si cand se recomanda sa montezi acest tip de sticla

29 noiembrie 2023
Autor:
Content SEO

Fiecare imobil, indiferent de destinatia pentru care este folosit, este supus riscului la incendiu. Un astfel de eveniment este cel mai mare risc, si tocmai din acest motiv orice constructie trebuie sa detina diferite avize si autorizatii privind respectarea normelor de securitate si preventie la incendiu. Astfel de masuri sunt obligatorii conform cu legislatia in vigoare.

Dincolo de masurile legale obligatorii, exista inclusiv posibilitatea de a opta pentru masuri suplimentare pentru prevenirea si stingerea incendiilor. In randul masurilor suplimentare se numara montarea de sticla rezistenta la foc.

Ce trebuie sa stim despre sticla antifoc

In momentul in care vorbim despre sticla antifoc avem in vedere acel tip de sticla avand o rezistenta ridicata la foc. Aceasta are doua straturi de sticla intre care se introduce un gel special. Gelul respectiv este activat in situatiile in care este supus la temperaturi foarte mari cauzate de un eventual incendiu. Este modul in care gelul devine un strat protector pentru sticla si implicit protejeaza imobilul unde este montata sticla respectiva.

Sticla cu rezistenta la foc nu permite flacarilor sa se raspandeasca si sa treaca de obstacolul format, dar in acelasi timp rezista foarte eficient si la temperaturi extrem de ridicate si la presiunea mare a flacarilor provocate de incendiu. Sticla securizata poate fi folosita atat pentru ferestre, cat si pentru usi in situatia in care se doreste obtinerea unor produse cu rezistenta la foc. Grosimea sticlei antifoc este factorul care asigura rezistenta ridicata la flacari, temperaturi foarte mari si presiune.

Factorul grosime difera de la un tip de sticla rezistenta la foc la altul, grosimea fiind exprimata in milimetri. Pornind de la acest factor si timpul sau durata de rezistenta la flacari si temperaturile foarte mari creste. Din acest motiv se recomanda ca fiecare client care este interesat de montarea acestui tip de sticla sa aiba in vedere sticla cu o rezistenta cat mai indelungata. In acest mod se va putea face mai eficienta evacuarea spatiului afectat de incendiu.

Unde poate fi montata sticla cu rezistenta la foc?

Avand in vedere caracteristicile sticlei antifoc, este bine sa cunoastem care sunt spatiile sau imobilele unde putem beneficia de avantajele acestui tip de sticla. O optiune eficienta o reprezinta montajul acestui tip de sticla sub forma peretilor despartitori de foc din interiorul unei cladiri.

Sticla rezistenta la foc poate fi o alegere potrivita inclusiv pentru deschiderile de legatura cu etajele superioare si inferioare ale unui imobil. Fie ca vorbim despre atrium, scari deschise sau scari rulante, in toate acestea spatii putem gasi eficienta montarea acestui tip de sticla antifoc. Spatiile comerciale pot sa fie de asemenea vizate de avantajele sticlei rezistente la foc.

Specialistii recomanda montajul de sticla antifoc inclusiv in cazul peretelui exterior al unor cladiri sau pentru deschiderea de la nivelul parterului. Desigur, sticla aceasta poate fi o varianta pentru un plus de siguranta in fata incendiului si pentru locuintele personale. Important este sa apelezi la un producator autorizat de produse antifoc.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram