Stiai ca poti ajunge manager daca urmezi un curs DPO?

23 septembrie 2019
Autor:
Suits Advertising

Regulile si principiile actuale privind protectia datelor cu caracter personal au suferit schimbari generale datorita implementarilor aduse noului regulament din spatiul Uniunii Europene. Astfel, au fost implementate si noi practici standard pentru industria de conformitate cu aceste legi, iar datorita acestui lucru, urmarea unui curs DPO este foarte importanta.

Care sunt informatiile de baza deprinse dintr-un astfel de curs?

Doritorii pot sa se inscrie la un curs DPO si vor fi asigurati ca dupa terminarea unui astfel de curs vor trece de la un nivel basic la un nivel avansat din punct de vedere profesional.

In primul rand, este important sa intelegem structura modelulului european de aplicare asupra vietii private, terminologia cheie de confidentialitate si conceptele practice privind protectia datelor cu caracter personal, precum si fluxurile de date transfrontaliere. Datorita faptului ca aceste concepte-cheie sunt atat de importante, acestea reprezinta bazele unui curs DPO.

Desigur, instruirea propriu-zisa in cadrul unor cursuri de data protection officer se bazeaza pe corpul de cunostinte pentru programul de certificare a studiilor in vederea postului pe care urmeaza sa-l ocupati. In acest fel, in cadrul cursului vor fi atinse aspecte ce tin de verificarea modului in care sunt puse in functiune cerintele tehnice si organizatorice adecvate prelucrarii datelor cu caracter personal.

Curs DPO

In al doilea rand, pe tot percursul unui curs DPO asigurat de Training Professionals, veti invata cum sa evaluati impactul datelor, cum se transfera date personale, tinand cont de regimul juridic aplicabil (inclusiv catre tari terte), dar si care sunt raspunderile si sanctiunile aplicabile in cazul nerespectarii dispozitiilor legislatiei in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

Si nu in ultimul rand, daca va doriti sa ajungeti un bun manager, cu siguranta trebuie sa stiti care sunt competentele Autoritatii de Supraveghere, ce reprezinta conceptul de autoritate de supraveghere principala conform G.D.P.R. si cine este persoana desemnata ca fiind responsabilul cu protectia datelor personale, care este pozitia, rolul si obligatiile acestuia.

Competente si deprinderi obtinute in urma promovarii examenlui ANC

Dupa terminarea orelor necesare procesului de invatare, va exista un examen final, iar in urma promovarii acestuia veti primi o diploma areditata de ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari). Acesta atesta dezvoltarea dvs. profesionala in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, dar va asigura si competentele dobandite, precum emiterea de recomandari si oferirea asistentei de specialitate organizatiei cu privire la interpretarea si aplicarea prevederilor legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram