Stelian Ilie: Mira Telecom a finalizat un nou proiect de securitate

Centrul Mobil de Comanda si Control reprezinta un punct centralizat de decizie, comanda si intercooperare intre resursele implicate in misiune, cu rol de asigurare si gestionare a comunicarii intre autoritatile locale si centrale, direct din zona calamitata.

Scopul principal al C.M.C.C. este acela al scaderii timpului de operare si interventie si cresterii eficientei operatiunilor de monitorizare, identificare, instiintare – alarmare si interventie in situatii de urgenta.

C.M.C.C. asigura interoperabilitatea intre administratia locala, salvare, politie, jandarmi, pompieri, protectia civila si gestioneaza in paralel doua sisteme – sistemul de comunicatii, care permite punerea in legatura audio a doi sau mai multi interlocutori si Sistemul Unic National de Urgenta 112.
Printre beneficii se numara mobilitatea, cresterea vitezei de reactie si interventie in cazul aparitiei unui eveniment, cresterea eficientei operatiunilor de monitorizare, identificare, instiintare – alarmare si interventii in cazuri de urgenta si cresterea randamentului sistemelor individuale printr-un management centralizat.

“Aceasta livrare face parte dintr-o serie de proiecte derulate de Mira Telecom in ultimii doi ani, prin care autoritatile locale din diverse zone ale tarii au fost dotate cu echipamente capabile sa asigure o interventie rapida in zonele calamitate. Alaturi de Centrele Mobile de Comanda si Control am livrat si o serie de autospeciale de cercetare Nuclear Biologic Chimic Radiologic (N.B.C.R.), iar proiectele pe aceasta linie continua in acelasi ritm”, a declarat Presedintele Mira Telecom, Stelian Ilie.

Mira Telecom (www.miratelecom.ro) – companie cu capital integral romanesc, fondata si condusa de Stelian Ilie, Presedinte al Grupului – si-a inceput activitatea cu distributia echipamentelor de radiocomunicatii. Diversificarea serviciilor a reprezentat un principiu de baza in evolutia companiei, Mira Telecom oferind astazi solutii complete de securitate, IT si telecom. In ultimii ani, compania a investit masiv in cercetare, in domeniul tehnologiei pentru securitate. In prezent se afla in proces de finalizare constructia unui centru propriu de cercetare si dotarea acestuia cu aparatura de laborator si platforme software de inalt nivel tehnologic. MIRA TELECOM are 14 ani de experienta pe piata romaneasca si internationala.