Stagiile de practică reprezintă doza de realitate de care are nevoie Generația Z

2 decembrie 2022
Autor:
Libra WEBCORP

„Performanță prin educație practică” inițiat de Camera de Comerț și Industrie Brașov, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF a intrat în etapa a 2-a de proiect.

Proiectul este menit să creeze un dialog eficient între companii și studenții care urmează să fie integrați pe piața muncii.  Se urmărește, astfel, identificarea corectă a nevoilor angajatorilor și așteptările viitorilor angajați, pentru a realiza un match-making cât mai exact. Până în acest moment peste 60 de antreprenori brasoveni au desemnat tutori de practică pentru formarea profesională a peste 125 de studenti. Studenții înscriși în proiect au semnalat doza de realitate care a venit la pachet odată cu înscrierea în stagiile de practică. Riscul de a dezvolta așteptări false de la viitoarele locuri de muncă este astfel redus prin programe precum de tipul ”Performanță prin educație practică”.

Obiectivul general al proiectului ”Performaţă prin educaţie practică” este creşterea oportunităţilor de inserţie pe piaţa muncii şi a relevanţei pregătirii practice pentru 245 de studenţi şi masteranzi printr-un program integrat de orientare, consiliere în carieră şi stagii de practică organizate în companii din sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, care să asigure inserţia pe piaţa muncii a cel puţin 86 studenţi sau absolvenţi.

Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram