Spartan: Parteneriat cu o ferma si o fabrica de procesare de langa Bucuresti pentru a avea carne de cea mai buna

24 august 2017

Ferma e construita pe o suprafata de 10.000 de m² si are o capacitate de productie de 850 de tone pe an. In imediata sa apropiere exista si o fabrica de procesare care ocupa 1.700 de m² unde pot fi prelucrate 250 de tone de carne lunar. In cadrul acestei unitati sunt utilizate cele mai moderne tehnici de procesare si de depozitare a carnii. Temperatura este controlata in toate spatiile de productie si exista un tunel destinat congelarii rapide, unde sunt mentinute in permanenta -40 °C. Exista, de asemenea, doua depozite pentru stocarea carnii: unul cu o capacitate de 80 de tone, unde este pastrata o temperatura intre 0 si 4 °C si unul cu o capacitate de 60 de tone si o temperatura de -18 °C.

Ferma de la Ciorogarla adaposteste circa 400.000 de pui, in patru hale care ocupa aproximativ 4.000 de m². Animalele primesc hrana naturala, nealterata de hormoni de crestere sau alte componente de natura chimica si sunt crescute in conditii adaptate tuturor regulamentelor europene in ceea ce priveste zootehnia. Toti puii sunt crescuti la sol, sistem agreat atat de Uniunea Europeana, cat si de majoritatea specialistilor in domeniu care sustin ca astfel carnea este mai sanatoasa, dar si mai gustoasa. Carnea puilor crescuti la sol este mai bogata in nutrienti, pentru ca animalele nu sunt stresate si iau mai incet, dar firesc, in greutate.

Carnea de pui este transata, portionata si pregatita intr-un bait special, iar apoi este transportata in toata tara, cel mai scurt timp posibil. Distributia se face cu masini rapide, in care este mentinuta o temperatura adecvata pentru pastrarea carnii in cele mai bune conditii, conform cu normele sanitar-veterinare in vigoare. Intr-un interval cuprins intre o ora si maximum 12 ore (in cazul unitatilor Spartan situate in cele mai indepartate orase de Bucuresti), carnea ajunge la toate cele 32 de restaurante din cadrul lantului. In cadrul complexului de la Ciorogarla, Spartan proceseaza atat carnea de la puii crescuti aici, cat si carnea de porc, vita si berbecut, care provine de la crescatori atent verificati.

Decizia de a acorda o importanta deosebita carnii, de la modul in care sunt crescute animalele, pana la conditiile de sacrificare, de depozitare si transport si culminand cu modalitatea de preparare, a fost luata de managementul Spartan la foarte scurt timp de la debutul afacerii, pentru ca atentia pentru calitatea produselor sta la baza viziunii de piata a acestei marci.

Preocuparea celor de la Spartan pentru mancarea naturala, sanatoasa si cu un gust deosebit, are un ecou din ce in ce mai puternic in randul consumatorilor, pe fondul unui megatrend la nivel global legat de alimentatia sanatoasa, precum si a avertismentelor repetate ale medicilor asupra pericolelor unei diete in care predomina ingredientele preparate gresit sau alterate chimic. Aprecierea clientilor pentru atentia acordata acestor aspecte se reflecta in cele 32 de unitati deschise pana acum, numar care a adus Spartan pe locul al IV-lea in topul lanturilor de restaurante cu cele mai multe unitati deschise la nivel national. Cererea foarte ridicata este un indicator puternic pentru calitatea preparatelor care se gasesc aici.

“Am observat in ultimii ani ca oamenii au devenit mult mai atenti la ce mananca, fapt care ne bucura foarte mult. Noi, la Spartan, am dezvoltat o adevarata filozofie a ingredientelor curate si imi pare bine sa vad ca romanii au inceput sa cunoasca din ce in ce mai bine acest subiect. Toata carnea pe care o folosim in restaurantele Spartan provine de la animale crescute in conditii optime si hranite natural, cu graunte si furaje neafectate chimic. La Ciorogarla, puii sunt crescuti la sol, carnea este 100% naturala, iar imediat dupa ce este transata, este fragezita in iaurt si tinuta intr-un bait natural din ardei kapia, morcov, ceapa, usturoi si miere de albine. Gustul sau este desavarsit prin rumenirea la flacara”, a explicat Anisoara Bataiosu, Director General S.C. Strong MND Corporation S.R.L.

“Noi avem o experienta de aproape 20 de ani in zootehnie, perioada in care ne-am dezvoltat si adaptat in permanenta la cerintele pietei si la reglementarile internationale. Am colaborat cu nume importante din industrie si credem in cresterea animalelor in mod natural, respectand conditiile de sustenabilitate. Preocuparea noastra pentru un proces zootehnic cat mai curat, se imbina perfect cu dorinta celor de la Spartan de a avea carne de cea mai buna calitate, asa ca sunt optimist ca vom coopera la fel de bine multi ani de acum incolo”, adauga Narciz Bogdan, Director General S.C. Romsad S.R.L.

Restaurantele Spartan pun un accent puternic pe o comunicare foarte transparenta in ceea ce priveste toate ingredientele utilizate in prepararea meniurilor sale, iar in acest scop carnea este analizata periodic in laborator pentru a fi atestata calitatea deosebita a aminoacizilor continuti. Conform specialistilor in nutritie, proteinele contin un numar de 20 de aminoacizi, dar in combinatii diferite. Dintre acestia, 12 pot fi produsi de organismul uman, iar 8 pot fi extrasi doar din alimentatie, purtand numele de aminoacizi esentiali sau indispensabili. Nu doar cantitatea si calitatea aminoacizilor din carne este una optima, dar si procesul gastrotehnic (modul de preparare a carnii) prin care trece, precum si toata partea logistica (transportul si depozitarea carnii) sunt indeplinite in cele mai bune conditii.

###

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care detine si platforma francizelacheie[.]ro. Lantul de restaurante a fost fondat in 2012 si numara 32 de restaurante, dintre care 12 sunt restaurante proprii si alte 20 sunt in sistem de franciza, deschise in capitala si in 19 orase din tara: Suceava, Arad, Brasov, Iasi, Cluj, Timisoara, Botosani, Galati, Braila, Focsani, Targu-Jiu, Craiova, Pitesti, Turnu-Severin, Deva, Ramnicu Valcea, Baia Mare, Piatra Neamt si Constanta.
Cifra de afaceri inregistrata de lantul de restaurante Spartan la finalul anului 2016 este de aproximativ 14 milioane de euro. In cele 12 restaurante detinute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajate peste 250 de persoane, iar in total, in toate cele 32 de unitati lucreaza peste 700 de oameni. Lantul de restaurante Spartan va continua extinderea in capitala, in provincie, dar si in afara granitelor Romaniei. Planurile sale de expansiune vizeaza ca, pana in 2018, sa ajunga la 40 de unitati.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram