Solutii de incarcare a masinii electrice in cazul unui bransament de putere redusa

19 martie 2024
Autor:
SEO MARKETING AGENCY SRL

Avand in vedere ca mobilitatea electrica castiga din ce in ce mai mult teren si multe persoane iau in calcul trecerea la un autovehicul electric, apare provocarea provocarea incarcarii acestora in conditii optime. Problema devine si mai accentuata pentru cei care dispun de bransamente electrice monofazice cu putere redusa, situatie intalnita frecvent in casele mai vechi sau in zonele rurale. Acest articol isi propune sa exploreze provocarile specifice si solutiile oferite de statia de incarcare de la LEKTRI.CO, evidentind modul in care statiile de incarcare smart pot facilita incarcarea masinilor electrice in orice conditii.

Provocarile bransamentului monofazic de putere redusa

Utilizatorii cu bransamente electrice monofazice de putere redusa se confrunta cu dificultatea de a incarca eficient si sigur masinile electrice. Capacitatea limitata a acestor bransamente, adesea intre 5 si 7,4 kVa, ridica riscul de a depasi limita de putere disponibila, ceea ce poate duce la declansarea sigurantelor si intreruperea alimentarii. Acest risc este amplificat de consumul altor dispozitive din gospodarie care functioneaza concomitent cu statia de incarcare, creand un scenariu nedorit pentru proprietarii de vehicule electrice. Se poate intampla, de exemplu, sa pornesti simultan si masina de spalat rufe, ceea ce poate duce la depasirea puterii disponibile si declansarea sigurantei principale.

Solutia eficienta de la LEKTRI.CO

Pentru a aborda aceasta provocare, LEKTRI.CO a dezvoltat o statie de incarcare smart, capabila sa ajusteze automat puterea de incarcare in functie de puterea disponibila in retea. Aceasta solutie inteligenta permite incarcarea masinilor electrice chiar si pe bransamente monofazice de putere redusa, fara a compromite siguranta instalatiei electrice existente. Practic statia dispune de un senzor de curent (senzor EM) care citeste in timp real valoarea curentului care circula pe circuitul principal al casei si stie in consecinta sa isi moduleze puterea astfel incat sa nu declanseze siguranta principala la aparitia unui nou consumator

Caracteristici cheie ale solutiei LEKTRI.CO

  • Managementul inteligent al energiei: Statia monitorizeaza in timp real consumul de energie al locuintei si ajusteaza automat puterea de incarcare, asigurand o utilizare eficienta si sigura a resurselor energetice.
  • Siguranta sporita: Prin evitarea suprasolicitarii retelei, statia minimizeaza riscurile asociate cu intreruperile de alimentare sau deteriorarile potentiale ale echipamentelor.
  • Utilizare usoara: Cu ajutorul unei aplicatii dedicate, utilizatorii pot gestiona incarcarea vehiculului intr-o maniera intuitiva si accesibila.

Avantajele alegerii unei statii de incarcare smart

Alegerea unei statii de incarcare smart de la LEKTRI.CO nu se limiteaza doar la solutionarea problemelor tehnice. Aceasta vine si cu o serie de beneficii suplimentare, printre care se numara durabilitatea, un design atractiv si compatibilitatea cu o gama larga de modele de masini electrice. Procesul de instalare este simplu si rapid, oferind o solutie accesibila majoritatii utilizatorilor. In plus, statia este fabricata in Romania!

Concluzie

Adoptarea masinilor electrice reprezinta viitorul mobilitatii, iar solutiile inovatoare precum statia de incarcare de la LEKTRI.CO faciliteaza tranzitia catre acest viitor, eliminand una dintre principalele bariere: incarcarea eficienta si sigura a vehiculelor electrice la bransamente monofazice de putere redusa. Prin adoptarea acestei tehnologii, proprietarii de masini electrice pot beneficia de confortul si siguranta unei incarcari fara probleme, asigurandu-se ca vehiculul lor este intotdeauna pregatit pentru drum, fara a afecta integritatea instalatiei electrice a locuintei. Aceasta abordare nu doar ca sprijina adoptarea pe scara larga a vehiculelor electrice, dar contribuie si la un viitor mai sustenabil.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram