fbpx

Solutie moderna de instruire dedicata personalului din infrastructurile critice

In perioada 15-16 octombrie 2015, la expozitia internationala „Inno-tech Expo” din Polonia, specialistii din cadrul Polului de Competitivitate CREVIS prezinta rezultatele obtinute din activitatile de cercetare-dezvoltare derulate in cadrul proiectului „Realizarea unei platforme tehnologice inovative bazata pe aplicatii de realitate virtuala pentru siguranta si protectia personalului din infrastructurile critice”.

Ajuns la cea de-a treia editie, evenimentul reuneste specialisti din numeroase tari. „Inno-tech Expo” este unul dintre principalele evenimente europene dedicate promovarii celor mai noi tehnologii. In cadrul expozitiei se reunesc anual reprezentanti ai mediului academic, incubatoarelor de afaceri, parcurilor tehnologice, institutelor de cercetare si companiilor din domeniul IT.

Plecand de la nevoile identificate la nivelul infrastructurilor critice, APTUS Software a dezvoltat o solutie de realitate virtuala de tip CAVE dedicata instruirii personalului operativ din cadrul acestora. Astazi, folosirea tehnologiilor de realitate virtuala contribuie semnificativ la imbunatatirea modului in care se desfasoara activitatile de instruire privind protectia si securitatea muncii, rezultand performante net superioare ale personalului din infrastructurile critice, asigurand si o mai buna protectie si siguranta a acestuia.

Platforma dezvoltata de APTUS Software este o solutie integrata hardware-software ce include un pachet de scenarii, o colectie de obiecte si scene 3D si un sistem de afisare 3D cu imersie.
In cadrul Polului de competitivitate CREVIS sunt dezvoltate platforme care au ca obiectiv monitorizarea de la distanta, instruirea resurselor, simularea si monitorizarea prin intermediul realitatii augmentate si a realitatii virtuale in sectorul infrastructurilor critice, simulate intr-un cub de realitate virtuala cu imersie.