Smart Deals amp; Smart Companies

23 martie 2013

Provocarile marilor companii privind parcul de produse IT sunt doua mari si late. In principal daca astazi se achizitioneaza sute sau mii de calculatoare Dell modelul X1 cu windows 8 Pro de catre Raiffeisen Bank datorita intrarii pe o noua piata, iar peste 2 ani de zile se doreste deschiderea unei noi sucursale unde au nevoie de 10 - 20 calculatoare ei intampina urmatoarele probleme:

1. Isi doresc achziitionarea acceluiasi model X1 datorita standardizarii si procedurilor iar el nu se mai fabrica

2. Pe piata se vinde windows 9 pro care poate sa nu fie 100% compatibil in retea cu windows 8 Pro iar windows 8 Pro nu se mai gaseste.
Indiferent daca e vorba de Microsoft, Dell sau alt producator mare gen HP sau Lenovo politica este acceasi. Nu avem modelul anterior, nu se mai fabrica, iti dam reducere la modelul nou care e \\\"mai bun\\\" la fel iti dam o reducere la ultima versiune de windows care este cea mai noua si este pregatita sa faca fata tuturor cerintelor din acel moment. Suna bine nu?

Gresit. Toate acestea inseamna costuri de mii, zeci sau chiar sute de mii de euro. Pentru 10 -- 20 de calculatoare sa iti schimbi tot parcul parca nu pare asa de eficient. Mai mult in acest caz poate aparea o alta problema. Este posibil ca multe din softurile ce ruleaza pe aceste calculatoare sa nu fie pregatite sa ruleze pe un windows nou. Pentru aducerea lor la zi compania plateste alte zeci sau sute de mii de euro.

De ce toate aceste probleme cand solutia era simpla? Inca 10 - 20 de produse din modelul X1 cu windows 8 Pro. Costul este infim probabil costul maxim ajunge la cateva mii de euro pentru modelul X1 cu windows 8 Pro ia rezolvarea se livreaza in 24 de ore din stocul CIT Grup.

In sfarsit companiile importante au inteles beneficiile majore de reducere a costurilor dar si de eficientizare si uniformitatea parcului IT prin achizitia de pc-uri refurbished de la CIT Grup.

Dan Iliescu
CEO

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram