fbpx

Siguranta sta in cauciucurile potrivite

cauciucuri noi

Niciun sofer nu scapa de toamna. In plus fata de modificarea temperaturii, vizibilitatea devine din ce in ce mai slaba, drumul din ce in ce mai alunecos, lucru care duce la necesitatea de a schimba cauciucurile. In niciun sezon nu se recomanda folosirea anvelopelor uzate, cu atat mai mult toamna sau iarna. Cu toatea cestea, un sofer bun nu este doar acela care are cauciucuri noi, ci acela care supravegheaza starea lor si anticipeaza cand trebuie schimbate.

Autoritatile Romaniei insista asupra faptului ca schimbarea anvelopelor in functie de sezon este esentiala pentru a avea parte de calatorii in siguranta.

Acum cand majoritatea furnizorilor de cauciucuri ofera servicii de depozitare a anvelopelor, soferii chiar nu mai au nicio scuza in acest sens.

Schimbul cauciucurilor nu trebuie sa aiba loc doar la schimbarea de sezon, ci de fiecare data cand soferul constata ca acestea sunt uzate. Acest lucru poate fi testat cu ajutorul monedei de 2 Euro. Aceasta trebuie fixata in canalul de pe suprafata cauciucului si daca se vede partea de argint a monedei, inseamna ca anvelopa este prea uzata. Acest test poate fi repetat de mai multe ori si in mai multe locuri de pe suprafata anvelopei. In afara acestui test simplu pe care oricine il poate efectua, exista indicatori de uzura care pot fi studiati de specialistii de la orice vulcanizare.

Pentru un rulaj in siguranta nu este suficient ca atentia sa se indrepte doar asupra anvelopelor, ci si asupra celorlalte componente care pun rotile in miscare.In mod ideal, presiunea in anvelope ar trebui testata lunar. Aceeasi procedura se aplica si rotii de rezerva. In orice caz, inainte de o calatorie lunga, verificarea presiunii este mai mult decat necesara.

Daca toata lumea poate verifica uzura anvelopei, controlul franei necesita mai multa pregatire. Retineti totusi ca un set de placute de frane trebuie schimbat la fiecare 30000 km, iar discurile se schimba la aproximativ 80000 km pentru o masina care nu circula frecvent pe autostrada. Se recomanda ca sistemul de franare sa fie drenat la fiecare 50000 km sau la fiecare 2 ani.

Anvelopa ieftina.ro este un depozit de cauciucuri in Bucuresti care, pe langa comercializarea de anvelope noi sau second hand, a dezvoltat si servicii conexe precum vulcanizare mobila sau hotel de anvelope. Pentru a vizualiza produsele disponibile, accesati http://www.anvelopaieftina.ro/.