Sigilarea dintilor la copii si adulti

14 februarie 2020
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Specialistii din cadrul unui renumit cabinet stomatologic din Colentina propun pacientilor lor, atat copii cat si adulti, o metoda noua de prevenire a aparitiei cariilor dentare. Sigilarea dentara este o metoda ieftina, sigura si eficienta in acest sens, folosita atat in stomatologia pediatrica, cat si in stomatologia generala a adultilor care se prezinta la cabinetul https://elveto-dent.ro .

Aceasta procedura poate fi facuta pe dintii permanenti care nu sunt afectati de carie si consta in aplicarea unui strat subtire de sigilant dentar pe suprafata masticatorie a dintilor in fosete si in santuri, precum si pe suprafete linguale si vestibulare.

Astfel, sigilantul ramane ca o foita subtire pe dinte, de culoarea dintelui si actioneaza in mod eficient ca si o bariera impotriva placii bacteriene. Aceasta procedura minim invaziva nu necesita slefuirea dintelui inainte de aplicare.

Necesitatea sigilarii dentare explicata de cunoscutul cabinet stomatologic Colentina

Santurile dentare mai adanci, mai ales cele ale dintilor proaspat erupti pe arcada pot determina acumularea de resturi alimentare si sunt mult mai greu de curatat prin simplul periaj dentar. Cariile aparute la dintii copiilor scolari incep din aceste santuri si din fosetele suprafetei ocluzale dentare. Din fericire, parintii care opteaza la serviciile de sigilare dentara asigurate in clinica dentara Elveto Dent se vor arata foarte multumiti de rezultate pe termen lung.

Clinica dentara Elveto Dent | Cabinet stomatologic din Colentina | Elveto-Dent.ro

clinica dentara Elveto Dent

Cel mai indicat este ca sigilarea dintilor si maselelor sa se faca inainte de aparitia oricarui semn de carie dentara, ceea ce inseamna ca o data ce un dinte a fost identificat ca un bun candidat, se recomanda sigilarea cat de repede posibil, chiar imediat dupa eruptie. In acest mod, se evita complet aparitia cariilor dentare.

Specialistii indica aplicarea sigilarii dentare pe primul molar, cel de 6 ani care nu se mai schimba si datorita pozitiei in cavitatea bucala, este predispus carierii, pe al doilea molar de 12 ani, dar si pe alti dinti permanenti. De asemenea, se poate opta si pentru sigilarea dintilor temporari, de lapte, pentru a evita aparitia cariei de biberon, dar si pe dintii pacientilor adulti care nu sunt afectati de carie si nu sunt tratati si pe maselele cu un relief abrupt. O data ce este aplicata, sigilarea dentara ramane intacta petru 2, chiar 3 ani.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram