Sfaturi utile pentru mutari

Daca te muti, este bine sa te pregatesti cu atentie. Aparent, totul pare cat se poate de usor, insa o schimbare de locuinta sau de birou poate sa insemne un urias stres, pierderi si probleme. Evident, este ideal sa incerci sa le elimini, asadar, incearca sa urmezi cateva sfaturi.

Fa-ti o lista cu toate obiectele pe care le ai si eticheteaza-le

Primul pas al unei mutari si cel mai probabil, cel mai important, este lista cu obiecte. Ia-ti cateva zile sau chiar o saptamana libere, pe care sa le folosesti strict pentru organizarea fiecarui obiect in parte. Indiferent care este calculul tau initial, intotdeauna realizezi ca, de fapt, ai mult mai multe produse decat ti-ai inchipuit. Pana la urma, la majoritatea celor care se muta exista produse stranse intr-o intreaga viata. Atunci cand faci lista, este bine sa respecti o alta serie de sfaturi:

Arunca lucrurile de care nu ai nevoie. Da! Iti place sa pastrezi fiecare lucrusor, pentru ca iti genereaza amintiri. Cu toate astea, tricoul rupt pe care il purtai acum 20 de ani iti genereaza doar acum amintiri. Nu il vei folosi pe post de fotografie. Nicio haina care nu mai este la moda, telefon vechi sau electronice extrem de vechi nu vor mai fi folosite, asadar, arunca-le. Pastreaza doar produsele de care ai neaparata nevoie. In cazul in care chiar nu poti sa renunti, singura solutie este un depozit.

Eticheteaza. Ia-ti din librarie etichete de diverse culori si eticheteaza fiecare piesa in functie de importanta, marime si fragilitate. In felul acesta vei sti care sunt elementele care pot fi puse intr-o anumita parte, care sunt cele care necesita o grija speciala si care sunt cele care sunt foarte rezistente.

Incepe cu piesele mari si termina cu cele mici. Pe primele locuri ale listei trebuie sa fie piesele mari de mobilier, urmate de elementele mai mici, cum ar fi lustrele, piesele mici de mobilier si intr-un final accesoriile. In felul acesta poti mentine o ordine, atat pe hartie, cat si in fiecare miscare.

 Alege corect firma de mutat mobila

Daca nu esti mandrul posesor al unui tir sau al unei masini foarte mari, atunci ai nevoie de o firma care sa mute mobila. ( click aici pentru recomandari) Chiar daca are un cost, ce de multe ori nu este unul mic, iti poate oferi o serie de avantaje:

– Nu trebuie sa te preocupe caratul;

– Ai toate obiectele asigurate;

– Poti sa economisesti timp pretios.

Alegerea firmei care muta mobila trebuie sa se faca, insa, in functie de o serie de criterii. In primul rand, gaseste cat mai multe informatii despre aceasta firma. Poti gasi feedback pe internet si informatii care te pot ajuta foarte mult. Este ideal sa aiba deja un contract cu un asigurator si sa aiba o varietate cat mai mare de masini, care sa acopere toate necesitatile pe care le ai.

Stabileste inca de la inceput pretul intregii actiuni si asigura-te ca angajatii vin cu toate ustensilele necesare pentru a-ti muta mobila in siguranta. Nu trebuie sa lipseasca foliile de protectie, instrumentele destinate caratului si o mana de lucru puternica.

Din fericire, exista multe firme de mutari mobila care ofera seriozitate, una dintre ele putand fi gasita cu un simplu click aici. Daca ai gasit solutia care iti raspunde la toate cerintele, salveaz-o cat mai bine, in asa fel incat sa apelezi la ea si uc alte ocazii.