Sfaturi utile pentru a cumpara corect calculatoare SH

30 mai 2023
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Cei care decid sa cumpere un computer second-hand au o serie de motive pentru a decide astfel. Pe langa faptul ca economisec bani, piata second-hand este in mod cert mai sustenabila, oferind unui produs o a doua viata. Nu toata lumea are nevoie de cel mai recent model de computer de pe piata, deoarece generatiile anterioare sunt adesea mai mult decat suficiente pentru utilizarea zilnica.

Sfaturi pentru alegerea unor modele de calculatoare SH optime

Atunci cand se face o investitie in calculatoare SH, ar trebui sa se verifice modelul exact al calculatorului in cauza. Unele serii exista de mult timp, cum ar fi MacBook Air sau Dell XPS 15, pentru a numi doar cateva, si nu toate modelele sunt create la fel. Performantele unui computer variaza foarte mult in functie de an si de configuratia hardware. La Acer, de exemplu, Nitro 5 exista de mult timp si in diverse forme. Pentru a nu confunda diferitele versiuni, trebuie sa se caute numele complet care se refera la o singura configuratie, de exemplu: Acer Nitro 5 AN517-52-505S.

Configuratia pentru calculatoare second hand trebuie sa fie in concordanta cu nevoile utilizatorului. Ca si in cazul unui PC nou, trebuie sa se gandeasca la cum va folosi PC-ul si, in functie de acest aspect, sa caute componentele potrivite, fara a cheltui prea mult daca nu este nevoie. Nu este necesar sa investeasca cateva mii de euro intr-un computer destinat doar utilizarii la birou. Pe de alta parte, poate fi interesant pentru jocuri video sau pentru o utilizare profesionala, de exemplu.

In ceea ce priveste procesorul, Intel Core i5 si Core i7 sau Ryzen 5 si Ryzen 7 de la AMD sunt, in general, suficient de puternice (din nou, in functie de utilizarea preconizata). In ceea ce priveste spatiul de stocare, si acesta depinde de nevoile individuale, dar 512 GB reprezinta in prezent un minim, cu exceptia utilizarii de baza la birou, unde 256 GB ar putea fi suficienti.

Calculatoare SH | calculatoare second hand | It-Sh.ro

Calculatoare SH

In ceea ce priveste memoria RAM, se recomanda un minim de 8GB de RAM pentru a asigura o functionare fara probleme pentru sarcinile de birou. Mai multa memorie RAM este utila mai ales atunci cand se utilizeaza anumite aplicatii sau se joaca jocuri video.

Site-ul It-Sh.ro este locul potrivit din care se pot achizitiona modele ieftine si eficiente de calculatoare refurbished si SH, monitoare, laptopuri si multe alte dispozitive utile in domeniul IT.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram