Sfaturi utile care te ajuta sa ai un site eficient

Procesul de realizare site nu este nici pe departe atat de usor precum pare la prima vedere. Daca vrei un site de buna calitate, trebuie sa apelezi la o firma specializata, care sa respecte absolut toate criteriile de calitate impuse de perioada in care traim. Atunci cand apelezi la aceasta firma de specialitate insa, trebuie sa stii ce sa ii ceri.

Ce trebuie sa ii ceri firmei de web design pentru a avea un site eficient?

  1. Detaliaza motivul pentru care iti doresti site. Stiind scopul pe care il ai, cei care iti construiesc site-ul pot gasi solutii foarte eficiente care sa te aduca mai aproape de el.
  2. Cauta site-urile brandurilor globale in care ai incredere si ia tot ceea ce crezi ca este mai bun si mai eficient. Este bine sa iti faci o lista pe care sa i-o evidentiezi celui care se ocupa de site-ul tau.
  3. Cere statistici! Este important sa poti contoriza, cumva, toate vizitele pe website, vanzarile si micile detalii care pot face diferenta intr-o vanzare. Site-ul trebuie sa fie dotat cu plugin-uri precum Google Analytics, care ofera toate informatiile de care ai nevoie.
  4. Cere un blog! Blogul este unul dintre cele mai bune instrumente pe care le ai la indemana pentru atragerea potentialilor clienti. Atarta vreme cat oferi informatii valoroase din domeniul pe care il reprezinti, vei atrage oameni interesati si vei trece drept un expert. Automat, odata ce oamenii vor incepe sa aiba incredere in tine vei incepe sa vinzi din ce in ce mai mult.
  5. Ofera-le vizitatorilor tai informatii cat mai variate despre tine. Pagina ” Despre noi” trebuie sa fie cat mai complexa, in asa fel incat sa ii ofere cititorului incredere. Daca nu stii cum sa iti expui experienta intr-un mod cat mai eficient, apeleaza la un content writer pentru asta.
  6. Cere implementarea tuturor instrumentelor moderne pentru promovare. Retelele de socializare sau Youtube-ul pot fi extrem de eficiente pentru promovare. Este bine sa le ai implementate pe site.
  7. Cere un design modern. Este important ca designul sa fie cat mai actual. Site-ul trebuie sa fie bine optimziat pentru toate mediile de pe care poate sa fie accesat ( mobil, desktop, tableta, etc) si trebuie sa fie cat mai usor de folosit de catre utilizatori.

De asemenea, incearca sa analizezi fiecare coltisor al site-urilor concurentilor si sa gasesti lucruri pe care ai putea sa le oferi in plus fata de ei. Cea mai importanta, pentru obtinerea unui site eficient, este discutia cu web designerul, care are loc inainte de demararea oricarei actiuni. Daca aceasta decurge normal, rezultatele vor fi cele mai bune.