fbpx

Sfaturi pentru organizarea unei nunţi la cort

În ziua de azi, organizarea nunţilor devine o oportunitate pentru miri nu numai să fie alături de prieteni şi de familie în cel mai important moment al relaţiei lor, ci şi de a-şi arăta talentele organizatorice, creativitatea şi mai ales alegerea unei locaţii idilice. Pentru că cele mai multe nunţi au loc vara sau toamna devreme, când vremea este foarte permisivă şi când nu există pericolul unor temperaturi extreme, tot mai mulţi miri apelează la serviciile Eventus Mobili pentru închirierea unui cort în vederea desfăşurării petrecerii şi, de ce nu, chiar a ceremoniei de nuntă.

Alegerea cortului potrivit pentru nuntă

Cortul perfect nu există, însă există un cort potrivit pentru fiecare petrecere şi ceremonie de nuntă în parte. Pentru a realiza o nuntă la cort, aşadar, este nevoie de o locaţie potrivită şi de un cort pe măsură numărului de invitaţi. Aşadar, înainte de a alege cortul necesar de la o companie de închiriat corturi şi mobilier de specialitate, mirii şi organizatorii nunţii trebuie, în primul rând, să stabilească numărul invitaţilor, locaţia desfăşurării nunţii, terenul pe care va fi amplasat cortul, să fie perfect nivelat sau să fie efectuate lucrări în acest sens. În cazul în care nunta are loc într-un cadru mai restrâns cu mai puţini invitaţi, în curtea personală, spre exemplu, va fi nevoie de un cort mai mic.

Sistemul de iluminat pentru nuntă la cort

Pentru că petrecerile de nuntă se întind până dimineaţa la ciorba de potroace, este nevoie de un sistem de iluminare bun astfel încât, atât invitaţii, cât şi chelnerii şi mirii să se arate mulţumiţi de sistemul ales. Nuntă la cort este preferată de miri din mai multe motive, în primul rând nunta are loc în natură, atmosfera este una de poveste, însă iluminarea este foarte importantă. Ghirlandele decorative, stâlpii de iluminat şi chiar sistemele de proiectare a luminilor pe cort pot face parte din sistemele de iluminat ale unui cort de nuntă.

Corturi complet utilate cu un plan de rezervă în caz de ploaie sau condiţii meteo nefavorabile

Nunţile la cort reprezintă evenimente aparte, la care mirii şi organizatorii trebuie să ia în considerare şi condiţiile meteo nefavorabile, chiar dacă nunta se desfăşoară în anotimpul cald. Un cort amplasat direct pe iarbă nu este chiar cea mai bună soluţie pentru invitatele care se încalţă cu sandale sau pantofi cu toc de 12 cm, de aceea instalarea unei podele provizorii sau a unui material care să permită invitaţilor să danseze şi să păşească fără probleme este necesară. În altă ordine de idei, un cort de nuntă trebuie să aibă şi o garderobă, un bar, mobilier, care pot fi închiriate.

Pentru sezonul ploios sau pentru mirii care au ghinionul să le plouă la nunta este important un plan de rezervă, astfel încât petrecerea să nu se termine mai repede decât ar fi trebuit.