Sfaturi pentru aplicarea corecta a unui lac lemn de calitate

Orice piesa de mobilier sau finisaj facut din lemn are nevoie de lacuire pentru a rezista in timp si pentru a avea un aspect cat mai ingrijit. Un lac lemn de calitate ofera lemnului un aspect modern si ii creste rezistanta in fata umezelii, mucegaiului, zgarieturilor sau uscarii si decolorarii de la soare.

Lacul potrivit nu modifica drastic caracteristicile si aspectul lemnului, ci mai degraba ii protejeaza proprietatile pe care acesta le are deja si ii pune in evidenta textura naturala. Lacurile pot fi de mai multe tipuri, insa este important sa folosim mereu un lac de calitate.

Care sunt caracteristicile unui lac lemn de calitate?

Exista cateva standarde pe care orice lac de calitate trebuie sa le atinga. Cand achizitionati un astfel de produs, asigurati-va de la specialisti ca acesta intruneste urmatoarele caracteristici:

  • Suprafata lacuita va avea un aspect uniform;

  • Se usuca repede si permite aplicarea mai multor straturi, intr-un timp mai scurt;

  • Suprafata lacuita capata rezistenta garantata;

  • Pretul este unul corect dar care reflecta calitatea superioara;

  • Subliniaza aspectul lemnului fara a-i schimba culoarea in ceva care nu este natural;

  • Nu se ingalbeneste in timp.

Cum aplicam lacul in cel mai eficient mod?

Desi aplicarea lacului ar trebui lasata pe seama profesionistilor, pentru a garanta cele mai bune rezultate, urmatoarele sfaturi pot fi de folos oricui. Pentru aplicarea lacului este esential sa tinem cont de urmatoarele lucruri:

Alegerea unui produs de calitate – Lacul potrivit se cumpara dintr-un magazin specializat. Fie ca avem nevoie de lac pentru interior sau pentru exterior, este important ca acesta sa ofere o foarte buna rezistenta in fata conditiilor de mediu si a uzurii. In mediul interior, lacurile pe baza de apa sunt la cautare tot mai mare. Acestea nu emana atat de multi compusi volatili cum o fac lacurile pe baza de solventi, iar uscarea lor se face mai rapid, deci sunt ideali pentru lucrarile din interiorul casei.

Asigurarea conditiilor optime de aplicare – Pregatirea inainte de lacuire presupune mai multe lucruri. In primul rand, daca aplicam lac in interior, trebuie sa lasam un geam deschis pentru a aerisi foarte bine pe toata durata procesului. De asemenea, pentru o aplicare corecta avem nevoie de acuitate vizuala buna si de cat mai multa lumina. Rezultatul final este influentat si de cat de dreapta si slefuita este suprafata.

Nu in cele din urma, trebuie sa avem grija la conditiile de umiditate si temperatura. Umiditatea in exces nu este deloc favorabila, iar temperatura mediului nu trebuie sa depaseasca 30 de grade, dar nici sa scada sub 20.

Aplicarea propriu-zisa – Recomandam ca aplicarea propriu-zisa sa se faca de profesionisti, insa daca nu putem face acest lucru, trebuie sa fim foarte atenti atunci cand lacuim. Pensula trebuie tinuta intr-o singura pozitie si trebuie sa ne asiguram ca suprafata este lacuita uniform. Nu in ultimul rand, vom aplica un al doilea strat de lac doar cand primul s-a uscat complet.

Lac lemn de la Klebrom

Magazinul Klebrom ne pune la dispozitie aici o oferta variata de lacuri, de unde avem garantia ca obtinem un produs performant. Klebrom cunoaste cele mai noi trenduri si ofera lacuri pe baza de apa care se ridica la un nivel inalt de calitate.

Pe langa lacuri, Klebrom pune la dispozitie adezivi si folii, totul de la producatori renumiti. Site-ul Klebrom.ro ofera toate informatiile necesare pentru a face cele mai potrivite alegeri.