Sfaturi pentru a trece mai usor peste decesul unei persoane dragi

30 noiembrie 2023
Autor:
Content SEO

Pentru oricine care primeste teribila veste a decesului unui membru din sanul familiei sau a unei persoane foarte dragi, este dificil sa isi gaseasca imediat echilibrul si sa ia cele mai bune decizii. Starea emotionala foarte fragila face ca luarea deciziilor sa fie o mare provocare si este aproape imposibil sa gandim fara sa nu avem o implicare emotionala.

Tocmai in acest context este foarte important sa stim cum sa depasim mai usor un eveniment in care pierdem pe cineva drag in urma decesului. In ceea ce urmeaza vei putea gasi o serie de sfaturi care se pot dovedi foarte utile intr-o astfel de situatie.

Lasa organizarea ceremoniei funerare in seama firmelor de pompe funebre

Chiar daca in urma unei astfel de vesti care anunta trecerea in nefiinta a unei persoane dragi ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa incepi formalitatile birocratice si cele pentru organizarea ceremoniei funerare, acestea sunt necesare a fi rezolvate imediat.

Pentru a rezolva toate aceste aspecte si pentru a reusi o organizare cum se cuvine, se recomanda sa apelezi la firmele de servicii funerare Galati. Atunci cand apelezi la aceste servicii profesionale poti beneficia de sfaturi pentru a organiza ceremonia pana in cel mai mic detaliu, dar si de rezolvarea aspectelor birocratice pentru a putea pregati priveghiul si ceremonia inmormantarii.

Apeleaza la sprijinul membrilor familiei

Foarte multe persoane care trec prin provocarea pierderii unei persoane dragi aleg sa se retraga in singuratate sau sa se izoleze pentru a-si plange durerea. Insa trebuie spus ca sprijinul pentru a depasi un astfel de moment poate veni din partea membrilor familiei. Cu siguranta ca este imposibil sa uiti durerea provocata de lipsa persoanei trecute in nefiinta.

Dar cu toate acestea, atunci cand simti ca ai pe cineva alaturi, poti mult mai usor sa treci peste primele clipe ale acestei perioade de doliu si sa simti ca ai alte persoane alaturi. De asemenea, anumite sarcini care trebuie realizate in organizarea ceremoniei funerare sau din punct de vedere birocratic pot fi preluate de membrii familiei care iti sunt alaturi.

Poti sa ai in vedere serviciile unui psihoterapeut sau psiholog

Un alt sfat util poate fi acela de a apela la un psihoterapeut sau psiholog. Un astfel de profesionist te poate ajuta sa depasesti mai usor trauma emotionala a pierderii persoanei dragi.  Desi multa lume ezita sa apeleze la ajutor specializat pentru a trece peste astfel de momente dureroase, nu este o rusine sa te adresezi unui astfel de specialist.

Nu uita ca poti conta pe sprijinul prietenilor

In cele din urma este indicat sa te bazezi pe sprijinul prietenilor care stii ca sunt alaturi de tine. Inca de la primele ore dupa aflarea vestii decesului persoanei dragi, dar mai ales ulterior, prietenii se pot dovedi a fi un sprijin semnificativ.

Chiar daca firma de servicii funerare Galati se va ocupa de organizarea inmormantarii, anumite aspecte pot sa fie organizate cu ajutorul prietenilor apropiati sau cu ajutorul membrilor familiei. Iar sprijinul dupa ceremonia funerara va fi si mai important.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram