Sfaturi despre cum sa iti alegi bicicleta

24 octombrie 2018
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Achizitionarea unei biciclete repreezinta o investitie serioasa, ceea ce inseamna ca alegerea ei nu ar trebui sa se faca niciodata la intamplare. Exista diverse criterii pe care ar trebui sa le urmezi indeaproape pentru ca bicicleta ta sa raspunda perfect asteptarilor tale. Trebuie avute in vedere aspecte precum: inaltimea si greutatea cadrului, tipul de cauciuc, scopul utilizarii, etc.

Ghid de alegere a bicicletei

Cei care inca nu sunt initiati prea bine in universul ciclismului vor primi raspunsurile la toate intrebarile legate de tipurile de bicicleta existente, precum si caracteristicile principale ale acestora. Gama de biciclete disponibila pe piata este una foarte larga, lucru ce provoaca multe confuzii pentru cumparatorii neexperimentati.

Amatorii sporturilor in aer liber isi vor forma chiar din start o favorita, respectiv un BMX sau un MTB. O bicicleta mountainbike este definita, in principiu de rezistenta, manevrabilitate usoara si de dotarea cu niste cauciucuri foarte groase. Bicicleta de munte asigura multa adrenalina, dar si stabilitate pentru a face fata cu brio oricaror incercari la care este supusa.

Dornicii de plimbari pe drum asfaltat sau chiar de viteza isi vor gasi solutia cea mai eficienta in alegerea in binecunoscuta bicicleta de sosea. Acest model se adreseaza persoanelor care inclina mai mult catre confort si lipsa de oboseala atunci cand pedaleaza. Bicicleta urbana nu este rigida la gropi si borduri, asigura suspensii pe fata si este destul de usor de purtat pe langa tine atunci cand nu poti pedala si esti nevoit sa mergi pe langa ea.

Bicicleta pliabila este alternativa mai lejera si mai compacta a bicicletei de oras. Producatorii au introdus pe piata de biciclete si modelul de bicicleta pliabila care este ideala atunci cand trebuie sa o iei peste tot in oras. Nu prezinta dificultati la montare, respectiv demontare, este destul de usoara, dar si foarte comoda. Aceste modele de biciclete au cunoscut un real succes datorita calitatilor pe care le asigura in special pentru cei care locuiesc la bloc deoarece urcarea pe scari a unui alt model de bicicleta ar fi destul de dificila, tinand cont de greutate si dimensiune. Totodata si depozitarea se realizeaza mult mai usor fara a produce niciun deranj spatiului care este mai redus.

Bicicleta polivalenta reprezinta un concept mai nou, dar care a dobandit destula popularitate in randul cumparatorilor. Aceasta combina avantajele bicicletei de sosea cu cea pentru toate terenurile, mai exact, rezultatul este cel de a detine o singura bicicleta adecvata tuturor tipurilor de utilizare.

Bicicleta: aspecte practice

De foarte multe ori, alegerea unei biciclete se improvizeaza, lucru care este destul de gresit. Detinerea acesteia impune ulterior o depozitare si o intretinere corecta, dar mai ales reparatii in cazul unor probleme de natura mecanica.

Persoanele care circula frecvent cu bicicleta au indatorirea de a se echipa corespunzator cu unelte. Este bine sa iti alcatuiesti tu singur o cutie in care sa se regaseasca colectia de unelte necesare pentru a repara bicicleta de fiecare data cand ai nevoie. Acest lucru iti permite sa economisesti din cheltuieli si te vei bucura de repunerea in functiune intr-un timp mult mai rapid.

Magazinul online Maryon - piese-accesorii-biciclete.ro - te ateapta cu o oferta extinsa de biciclete si piese sau accesorii necesare acestora la preturi accesibile.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram