Sfaturi de iarna pentru vaperi

27 noiembrie 2015

Problemele bateriei ţigării electronice pe timp de iarnă
Când vremea se răceşte, cresc proporţional şi facturile pentru energie. Foloseşti căldura mai mult, nopţile lungi te fac să foloseşti mai mult lumina artificială şi, probabil să petreci mai mult timp în faţa televiziorului. Şi, ca orice obiect electronic, şi ţigara electronică va avea câteva probleme. Va folosi acceaşi cantitate de energie ca de fiecare dată, însă temperaturile scăzute pot reduce serios durata de viaţă a acesteia dacă nu îţi iei câteva precauţii.

O baterie reprezintă un depozit de energie. Când o încarci, apar reacţii chimice la electroliţii bateriei, convertind energia electrică în energie chimică. Odată ce bateria este conectată la un circuit, reacţiile se inversează, iar electricitatea revine în circuit. Pe acelaşi principiu funcţionează şi ţigara electronică. Problema pe timpul iernii este că temperaturile scăzute fac ca aceste reacţii chimice să fie mai puţin eficiente, ceea ce se resimte şi la nivelul bateriei ţigării electronice. Bateriile pe litiu cu care sunt dotate sunt foarte eficiente între 0 şi 60°C, iar ce este sub le scade drastic performanţa.

Cum frigul îţi afectează ţigara electronică

La -10°C o baterie încărcată full va funcţiona la aproximativ 70% din capacitatea sa, iar performanţa poate şi fi mai mică de atât. Umiditatea excesivăo deteriorează şi mai mult capacitatea ei de funcţionare şi te poţi trezi în faţa faptului ca, după câteva fumuri, să nu mai ai baterie. Bateriile reci nu cauzează deteriorări permanente ale ţigării, ci doar presupune încărcarea repetată a acesteia. Însă, înainte de o încărca trebuie să o readuci la temperatura camerei pentru că altfel se poate scurtcircuita sau se poate reduce în mod permanent capacitatea ei de funcţionare.

Din fericire, soluţia nu este deloc grea şi nici costisitoare. Trebuie doar să ţii bateria într-un loc cald, de preferat în buzunarul interior al gecii. Asta îi va asigura o temperatură constantă şi, de aici, o funcţionalitate normală.

Cum este afectat lichidul pentru ţigara electronică de frig
Te-ai fi aşteptat să nu ai probleme cu lichidele pentru ţigara electronică, însă la temperaturi joase acestea devin vâscoase, ceea ce înseamnă că nu pot fi vapate rapid. Este adevărat că propilen glicolul este folosit adesea ca antigel, deşi mulţi spun că este non-toxic. Motivul este pentru că acesta îngheaţă la temperaturi diferite - -59°C – şi, dacă eşti surprins în aceste temperaturi nu vei mai putea vapa. Un al doilea component important este glicerina vegetală, care pune probleme. Cea 100% pură îngheaţă la 13°C, dar la amestecul ei cu orice altă substanţă duce la scăderea punctului de îngheţ.
De aceea, e bine să îl mixezi cu apă şi stă lichid până la -46°C, de aceea glicerina vegetală este considerată un antigel natural. De fapt, multe lichide au un punct de îngheţ mai ridicat când sunt în stare pură şi, de aceea, lichidul pentru ţigara electronică are suficiente ingrediente cât să îi scadă temperatura de îngheţ. Bineînţeles, cu cât ţii atomizorul mai bine încălzit, cu atât lichidul va fi mai bun pentru vapat. De preferat, acestea să se ţină în buzunare calde, interioare.

Tips-uri calde pentru buze îngheţate
Un rezervor de lichid electronic trebuie ţinut la o temperatură ridicată (în buzunar sau în geantă). De preferat, aromele folosite din timpul ierni să se evite mentolul sau substanţele care au efect răcoritor.
Acestea au în compoziţie substanţe care accentuează starea de răcorire a gurii, spre deosebire de cele cu arome de citrice, tabacco original, vanilie sau alte arome de vară, care îţi vor asigura un confort termic mai mare, vor elminia senzaţia de frig sau sete şi vei putea simţi aromele cu adevărat.
La fel de important este ca, pe lângă lichidele pentru ţigara electronica şi tigara propriu-zisă, să ai la căldură şi încărcătorul pentru că nu ştii niciodată când vei rămâne fără baterie. Mai mult, pe piaţă se găsesc o serie de portofele croşetate sau realizate din material de mănusă pentru a menţine ţigara ta electronică la o temperatură constantă.

Acum că ai aflat toate aceste lucruri, cum alegi să îţi protejezi ţigara electronică de frig?

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram