Sfaturi in alegerea discurilor de frana

21 septembrie 2018
Autor:
Star Marketing Media

Cand vine verba de alegerea discurilor de frana potrivite pentru masina ta trebuie sa tii minte ca sunt mai multe tipuri de discuri frana - striate, ventilate si perforate.

Discurile de frana perforate sunt folosite la masinile puternice pentru ca acestea din urma au mai multi cai putere si o viteza mai mare, iar procesul de franare sau de incetinire trebuie sa faca fata vitezelor mai mari. Astfel au fost produse discurile de frana perforate pentru ca procesul de ventilare sa fie mai sporit.

Discurile de frana striate se deosebesc de celelalte pentru ca au striatii iar rolul acestora este de a colecte impuritatile aparute la procesul de frecare din discuri si placutele de frana. Astfel rezultatul va fi un praf negru iar santurile de pe discul de frana il va strange si va asigura un proces de franare eficient.

Discurile de frana ventilate sunt construite de obicei din 2 bucati de metal care vor permite aerului sa circule prin niste fante de aer care au scopul de a racii discurile si metalul din care sunt realizate. Astfel in mare parte a timpului discurile de frana se vor raci mai usor.

Cand este momentul sa schimbi discurile de frana?

Cand sunt foarte uzate - discurile de frana produc un zgomot mai puternic la franare. Astfel ele vor trebui inlocuite.

Sa nu uitam ca daca vor aparea zgomote la franare  acestea pot aparea si din cauza etrierului de pe discul de frana, a unor uzuri pronuntate sau a fisurarii in unele cazuri. Impuritatiile de pe placutele de frana sau de pe discuri pot duce la deteriorarea discurilor si la un proces de franare mai dificil.

Astfel pe site-ul Parts4Cars poti gasi o gama completa de discuri de frana de la producatori de top.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram