Solutii pentru separarea spatiilor din locuinta

26 noiembrie 2019
Autor:
Felix Culpa SRL

Locuintele nou construite au avantajul unei arhitecturi interioare foarte flexibile, locul peretilor despartitori interiori fiind stabilit dupa ce constructorul se consulta clientul. 1001case.ro va  ofera cateva solutii pentru separarea spatiilor din locuinta:

Rame din lemn sau metal

Peretii despartitori se amplaseaza in functie de activitatile pe care le desfasoara proprietarul in casa. Cu alte cuvinte, daca proprietarii au obiceiul de a primi des musafiri, sufrageria trebuie sa fie spatioasa, daca familia pune accent pe relaxare si lucru individual, atunci este nevoie de amenajarea unuia sau mai multor spatii destinate acestor activitati etc. In cazul apartamentelor vechi, exista pereti de interior care nu sunt portanti (de rezistenta) si pot fi demolati.

Insa o recompartimentare mai judicioasa, realizata in mod traditional, inseamna o mare bataie de cap. Haosul, mizeria, precum si nervii consumati pot fi evitate daca optezi pentru o varianta de separare a spatiului mult mai ingenioasa, cu panouri usoare si decorative sau cu rafturi asezate pe suporti metalici fixati in dusumea si tavan. Piesele propuse inlocuiesc zidurile masive si apasatoare, iar aceasta versiune usoara a peretelui este avantajoasa si utilizabila pentru o larga varietate de activitati intreprinse in universul familial.

Compartimentarile usoare fac ca spatiul apartamentului sa fie un tot unitar, iar alternanta materialelor (lemn si sticla, de exemplu) sporeste farmecul intregului ansamblu. Pentru a atrage atentia asupra panoului si pentru a spori senzatia de spatiu mai mare, il putem decora cu geam din sticla sablata sau tip vitraliu.

Costurile totale ale proiectului se diminueaza daca, in loc de vitraliu, alegem sticla clara, peste care lipim folie autocolanta translucida. Ramele au structura din lemn masiv de esenta tare (stejar, fag, nuc, salcam), iar restul elementelor componente sunt suple si delicate, dar nu si mai putin rezistente. Rigidizarea panoului este inteligent realizata, cu elemente pozitionate in cruce, special concepute ca sa impiedice incovoierea lucrarii. Aspectul lemnului este imbunatatit prin baituire si vopsire cu lac incolor sau cu orice alta culoare. Pentru un surplus de functionalitate sunt atasate un raft ingust si cateva cuiere care vor prelua obiectele usoare.

Convenabile si aspectoase

Panourile sunt foarte potrivite pentru a delimita spatiul de trecere de restul camerei conferind intimitate ocupantilor, fara insa a impiedica patrunderea luminii, cum se intampla cu peretele compact, din zidarie. La fel de discret si de placut va deveni locul in care este asezata masa, mascat de un panou ingustat, pentru a nu impiedica accesul.

Este intrebuintat cu succes si pentru delimitarea spatiului reprezentat de casa scarilor, in cazul in care exista un etaj superior sau o mansarda. In plus, scara va capata un aer sic fara balustrada obisnuita. Alt mod de a inlocui peretii masivi si de a modifica impartirea casei este separarea zonelor de trecere folosindu-ne de rafturi. Ele sunt asezate pe suporti metalici fixati in dusumea si tavan. Vei obtine, conform acelorasi atribute enumerate in cazul primei variante, un ambient protector, cald si elegant insa mult mai luminos decat cel initial.

Apartamentul va capata un aer dinamic si modern, dar vei obtine si mai mult loc de depozitare. Biblioteca panou inlocuieste cu succes peretele holului, lasand la vedere un spatiu extins, insa nu lipsit de intimitate, plin de farmec si personalitate.Cu numai cateva panouri decorative si cateva piese de prindere si fixare realizezi un ambient placut si aerisit

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram