Seminarul „Accountability is The Answer“

16 decembrie 2015

In cadrul evenimentului au fost prezentate conceptele si metodologia Partners in Leadership privind dezvoltarea si motivarea echipelor prin aplicarea unui model simplu si eficient numit The Steps to Accountability®. Angajatii si managerii companiilor pot utiliza urmatorii pasi pentru imbunatatirea performatelor individuale si ale intregii echipe: „See It“, „Own It“, „Solve It“ si „Do It“.

Primul pas presupune identificarea provocarilor si incurajarea comunicarii prin feedback continuu, in timp ce cel de-al doilea pas se refera la asumarea responsabilitatii pentru obtinerea rezultatelor. Ultimele doua concepte vizeaza construirea unui plan de actiune si implementarea acestuia cu succes.

Pe langa prezentarea celor patru pasi pentru obtinerea unei culturi de Accountability, participantilor le-a fost descris si modelul Piramidei Rezultatelor, care explica procesul de formare a culturii organizationale si modalitatile de imbunatatirea ale acesteia. Acest model incurajeaza managerii sa-si motiveze echipele prin construirea unui mediu de dezvoltare personal si profesional, care sa conduca la inovatie si succes. Odata ce angajatii isi vor stabili convingerile prin acumularea de noi experiente, eforturile lor vor avea un impact benefic, pe termen lung, in cultura companiei.

„Este important sa intelegem ca modul in care ne organizam activitatea si ne raportam unii fata de ceilalti are un efect major asupra rezultatelor companiei. Principiile de Accountability nu se refera doar la recunoasterea provocarilor si asumarea lor la nivel individual, ci si la asumarea unei atitudini proactive la nivel de organizatie. Vorbim de o responsabilizare a colectivului, prin dezvoltarea unei culturi ce promoveaza cautarea de alternative in situatii critice, si nu eschivarea de la raspundere“, a precizat Augustin Dragan, Managing Director al firmei Avant Consulting.

Cele 3 workshop-uri de la Partners in Leadership dureaza fiecare cate o zi, si sunt structurate astfel:

1) selfTrack – cum sa ne motivam ca manageri sa atingem rezultatele-cheie prin dezvoltarea unui climat de Accountablity;
2) othersTrack – cum sa motivam membrii echipei noastre pentru atingerea rezultatelor-cheie prin dezvoltare personala si Accountability;
3) cultureTrack – imbunatatirea culturii organizationale prin dezvoltarea unui mediu de Accountability, orientat catre atingerea rezultatelor.

Evenimentul „Accountability is the Answer” din Bucuresti a fost primul dintr-un set de astfel de evenimente dedicate liderilor si reprezentantilor departamentelor de resurse umane, urmând ca in 2016 sa fie desfasurate alte sesiuni pe aceasta tema.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram