Semănătoare pentru plante prășitoare

15 martie 2021
Autor:
Digital Metrics

Starea plantelor, mărimea și calitatea culturii depind în mare măsură de cât de bine este pregătit solul și de cât de bine se efectuează însămânțarea. 

Din aceste motive, tehnica a fost îmbunătățită treptat, a existat o unificare și armonizare a lucrărilor de prelucrare a solului și a elementelor de însămânțare, în urma cărora au fost create semănătoare pentru plante prășitoare, fiind unități multifuncționale complexe de însămânțare.

Inițial, au funcționat eficient doar pe câmpuri plane cu geometria corectă și au fost destinate semănatului recoltelor de cereale pe zone întinse. Aceste tipuri de utilaje sunt semnificativ îmbunătățite. Acum pe piața unor astfel de unități există modele mobile și manevrabile care sunt benefice pentru a fi utilizate pe câmpuri mici la distanță. 

Mai mult, complexele moderne de însămânțare, create ținând seama de ecologizarea agriculturii și de cerințele economiei, reprezintă un tip independent de mașini agricole potrivite pentru diferite culturi, toate tipurile de soluri, dimensiuni și regiuni geografice. Mai mult, s-a format o tehnologie specifică pentru plante prășitoare.

Caracteristici de construcție

Sarcina unei semănătoare pentru plante prășitoare este de a:

  •  închide calitativ reziduurile culturilor;
  • de a distruge buruienile;
  • de a slăbi solul la o adâncime dată, fără a crea compactarea straturilor inferioare. 

Calitatea acestei operații depinde de forța creată de corpul de lucru la suprafață. 

De obicei, este de 60–160 kg. Elementele montate independent pe structură, trebuie să asigure:

  • funcționarea fiabilă;
  • funcționarea pe termen lung;
  • rezistența la sarcini grele.

Prin urmare, acestea sunt fabricate din oțel cu arcuri cu conținut ridicat de carbon. De asemenea, este necesar ca proiectarea piesei de cultivare să permită stabilirea adâncimii de lucru.

Cadrul, care poate fi rigid și pliabil hidraulic, găzduind rezervoare pentru semințe și îngrășăminte. În funcție de model, acesta poate fi prezentat sub forma unui singur buncăr, separat printr-o partiție mobilă, cu ajutorul căreia se schimbă raportul dintre cantitatea de semințe și îngrășăminte sau poate consta din două rezervoare diferite și, de asemenea, include un rezervor pentru îngrășăminte lichide cu un set corespunzător de alimentatoare și duze.

Volumul buncărului este unul dintre cei mai importanți parametri ai complexului de însămânțare, deoarece numărul de alimentare necesar a echipamentelor și a trecerilor la ralanti, depinde de mărimea acestuia. 

Cu toate acestea, un volum mai mare al buncărului pentru semințe și al rezervorului pentru îngrășământ presupune agregarea complexului cu tractoare de clasa superioară 4-5. 

În plus, cu cât greutatea mașinii este mai impresionantă, cu atât este necesar un cadru mai rigid, mai puternic și mai fiabil, care să reziste la sarcini ridicate de tracțiune.

Până în prezent, astfel de proprietăți sunt posedate de o structură armată realizată din țevi cu pereți groși din oțel. La modelele din anii precedenți, umplerea buncărului este controlată vizual, în timp ce complexele moderne au indicație de lumină externă, astfel încât operatorul nu trebuie să se oprească pentru a verifica stocurile.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram