Scurt istoric al implantului dentar

Istoricul implanturilor dentare poate fi urmarit inca din Egiptul Antic, unde scoici si pietre sculptate erau plasate in osul maxilarului uman pentru a inlocui dintii lipsa. Alte exemple documentate arata ca un implant dentar putea fi fabricat din metale nobile si adaptate in asa mod incat sa inlocuiasca si radacina naturala, nu doar dintele. Constatarile arheologice au aratat ca aceste civilizatii au inlocuit dintii lipsa folosind piatra sculptata, scoici, oase si aur. In concluzie, implanturile dentare au o istorie de cateva secole, incepand cu civilizatiile timpurii, imbunatatindu-se treptat, pe masura ce tehnologia a evoluat.

Abia in 1982 a fost aprobata utilizarea implanturilor dentare de catre FDA (Food and Drug Administration) din Statele Unite. Pe langa implanturile clasice, s-a dezvoltat tot mai mult si proiectarea asistata de calcultator si productia asistata de calculator (CAD/CAM). Progresele din utlimul secol s-au axat pe materiale si tehnici de imbunatatire a calitatii ancorajului, urmand apoi progresele in ceea ce priveste partea estetica.

Astazi, in fiecare an sunt plasate aproximativ 450000 de implanturi dentare osteointegrate, cu o rata de succes de 95%, cu riscuri minime si fara complicatii asociate. Dumneavoastra nu reprezentati doar o cifra intr-un tabel statistic, ci sunteti o persoana care se ingrijeste de sanatatea dentara. Daca medicul stomatolog a recomandat, in cazul dumneavoastra, implantarea dentara, inseamna ca va considera candidatul ideal pentru reusita.

Dental Crown Health, clinica stomatologica in sector 3, specializata in servicii de implantare orala, este locul perfect din capitala in care puteti incepe restaurarea zambetului dumneavoastra.

Procedura nu este complicata cu toate ca se intinde pe o perioada mai mare de timp. Tocmai timpul reprezinta un factor determinant in succesul implantarii pentru ca odata cu el se observa si compatibilitatea dintre osul maxilar si materialul folosit la crearea bontului. Timpul suficient vindeca si eventualele leziuni de la nivelul gingiei, iar in momentul aplicarii dintelui de suprafata pe o gingie vindecata, succesul este garantat. Accesati http://www.dentalcrownhealth.ro/ si studiati oferta pusa la dispozitie!