“SCOALA E DE PARTEA TA ”

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat acordul de asociere incheiat intre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti si Fundatia JOYO in vederea implementarii proiectului ”Scoala e de partea ta!” prin Hotararea nr. 216/2003, in vederea finantarii acestui proiect.

Proiectul “Scoala e de partea ta!” se va desfasura pe parcursul a 18 luni si isi propune sa contribuie la prevenirea abandonului scolar in randul elevilor din scolile generale ale municipiului Bucuresti, prin implicarea societatii civile si autoritatilor locale in abordarea problemelor socio-educative legate de abandonul scolar, cresterea gradului de constientizare a normalitatii si necesitatii statutului de elev la varste scolare, precum si prin cresterea contributiei profesorilor si consilierilor scolari la prevenirea esecului si abandonului scolar.

Pe tot parcursul proiectului vor avea loc workshop-uri dedicate unui numar de 1000 de elevi in cadrul carora se va discuta pe tema cauzelor si consecintelor abandonului scolar, se vor relata experiente personale ale copiilor de la Fundatia JOYO si se vor prezenta modalitatile de prevenire a abandonului scolar. Reprezentantii DGASMB si Fundatiei JOYO vor avea intalniri de lucru periodice cu profesori si consilieri scolari din unitatile de invatamant implicate in proiect. Un numar de 200 de elevii in risc de abandon scolar de la scolile implicate in campanie, vor participa la o tabara de vara cu caracter socio-educativ organizata de Fundatia JOYO.

Scoala e de partea ta! este un proiect care se deruleaza din anul 2010, iar pana in prezent, un numar de 3088 de elevi in risc de abandon scolar, beneficiari ai proiectului, au reusit sa constientizeze necesitatea continuarii scolii, dupa ce au fost informati cu privire la cauzele, consecintele si modalitatile de prevenire a abandonului scolar, fiind implicati activ in prevenirea esecului si abandonului scolar si un numar de 317 de profesori din 29 unitati de invatamant din municipiul Bucuresti. Totodata, in cadrul proiectului 400 de copii cu risc de abandon scolar au beneficiat de un loc gratuit in tabere la munte pentru copii defavorizati din scolile participante la proiect.

DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA A MUNICIPIULUI BUCURESTI s-a infiintat si organizat ca serviciu public de asistenta sociala, cu personalitate juridica, in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti din anul 2003. DGASMB asigura aplicarea politicilor de asistenta sociala si a masurilor de protectie si asistenta sociala pentru persoane cu dizabilitati, persoane varstnice, persoane singure, familie, copil, precum si pentru oricare persoana aflata in nevoie, prin servicii specializate pentru categorii de persoane defavorizate.

FUNDATIA JOYO – Sprijin Socio-Educativ pentru Copii, Tineri si Familii in Dificultate – este o organizatie nonguvernamentala, infiintata in anul 2002, acreditata ca furnizor de servicii sociale care deruleaza proiecte socio-educative pentru copii, tineri si familii in dificultate, in vederea prevenirii abandonului familial si scolar, al reintegrarii scolare si al integrarii/ reintegrarii profesionale.