Sarbatoarea Floriilor la Accent Bijuterii

4 aprilie 2015

In fiecare an, cu o saptamana inainte de ziua Pastelui, se serbeaza Floriile, sarbatoarea intrarii in Ierusalim a Domnului Iisus Hristos, care, intors din cetatea Efraim, hotaraste sa mearga in orasul sfant. Oamenii l-au intampinat spre cinstire cu flori si ramuri inverzite, intinzand in calea lui chiar si hainele lor.

Denumirea sarbatorii vine si de la zeita romana a florilor, Flora, sarbatorita in aceasta zi, peste care s-a suprapus intrarea Domnului in Ierusalim. Tot de la Flora vine si semnificatia de renastere a naturii dar potrivit specialistilor, cel mai mult primeaza semnificatia crestina a evenimentului.

Inainte de a intra in Ierusalim, Hristos l-a inviat pe Lazar. Invierea lui Lazar este simbolul invierii viitoare a neamului omenesc.
In popor se crede ca Lazar era un fecior tanar, fratele fetei care s-a casatorit cu Dragobete, Cap de Primavara. Potrivit traditiei, intr-o sambata Lazar a plecat cu oile la pascut, lasand-o pe mama sa sa faca placinte. Urcand intr-un copac sa ia muguri pentru animale, isi aduce aminte de placinte. Se grabeste sa coboare, cade si moare. Credinta este ca Lazar a murit de dorul placintelor si de aici obiceiul ca in aceasta sambata femeile de la tara sa faca ofranda de pomenire a mortilor impartind placinte de post.

In ziua Floriilor, oamenii merg cu ramuri de salcie la biserica, pentru a-L intampina tainic pe Hristos. Ele sunt sfintite si puse la icoane.

Aceste ramuri sunt pline de puteri magice avand in principal menirea de a-i feri pe oameni de duhurile necurate. Se pun pe pomii fructiferi, la fel ca si martisoarele, pentru a-i ajuta sa rodeasca, stupii sunt impodobiti cu ramurile de salcie sfintite, ca albinele sa se bucure de binecuvantarea divina.

Ramura de salcie sfintita este utilizata si in scopuri terapeutice. Oamenii folosesc la ceaiuri matisori de pe ramura de salcie, pentru a fi feriti de diferite boli, se incing cu salcia ca sa nu ii mai doara salele. Exista si obiceiul ca parintii sa-si loveasca copiii cu nuielusa de salcie cand vin de la biserica, deoarece se crede ca asa vor creste sanatosi si intelepti.

Nu e bine sa renunti la aceste ramuri daca nu au venit celelalte Florii.

Sarbatorim Floriile cu intreaga semnificatie si pe toti cei dragi cu nume de floare pentru a o cinsti si pe Zeita Flora, Floarea, Florentina, Florin, Crin, Crina, Violeta, Narcisa, Lacramioara si multi altii.
Dorinţa noastra este ca modelele Accent Bijuterii sa satisfaca cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

Despre Comaccent

Datorita experienței de peste 23 de ani in domeniu, modelele „Accent Bijuterii” exceleaza nu doar prin design-ul deosebit ci și in privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regasesc și in magazinul de la Piața Romana, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.

In acest moment, pe langa vanzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru va ofera și servicii de reparații bijuterii. De luni pana vineri un bijutier profesionist va sta la dispozitie.

Comaccent va ofera posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale in funcție de comanda Dumneavoastra.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram