Saptamana Nationala a Voluntariatului marcata la Timisoara de Fundatia „Pentru Voi”

13 mai, Timisoara

Fundatia „Pentru Voi” va marca pentru al IV-lea an consecutiv Saptamana Nationala a Voluntariatului, printr-o serie de actiuni organizate cu si pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale si voluntarii organizatiei: meci de fotbal, club de karate, zumba, vizita la muzeu si amenajare a spatiului verde cu voluntari corporatisti.

Luni, 13 mai, h15.00-17.30, 20 tineri cu dizabilitati intelectuale si voluntarii lor din programul de mentorat „Un Prieten pentru Tine” vor participa, pentru al IV-lea an consecutiv, la un meci de fotbal la Clubul Helios Sport (B-dul Iosif Bulbuca nr. 21) pus la dispozitie in mod gratuit de dl Valentin Bota. Echipele vor fi alcatuite din persoane cu si fara dizabilitati, fete si baieti, cu varste cuprinse intre 20 si 40 ani – toti vor juca pe terenul prieteniei si vor da goluri pentru diversitate.

Marti, 14 mai, h14.00-15.00, beneficiarii centrelor de zi „Impreuna” si „Orizonturi Noi” vor participa la clubul de karate sustinut de Federatia Romana de Karate, prin intermediul domnului Florin Boca – sensei cu centura neagra, 6 dani, si membru in consiliul director al Federatia Romana de Karate, afiliata la Federatia Mondiala de Karate. Programul se desfasoara in mai multe tari ale lumii, dar este pentru prima oara cand se deruleaza in Romania, la Timisoara, printr-un proiect pilot care se doreste a se replica la nivel national.

Joi, 16 mai, h10.30-11.30, 15 tineri cu dizabilitati intelectuale vor face miscare in ritmuri de zumba cu instructorul de sport Melania Omescu. La sesiunile zumba, care se desfasoara de mai bine de un an, participa beneficiari ai centrelor de zi „Impreuna” si „Orizonturi Noi”.

Vineri, 17 mai, h10.00-12.00, un grup de persoane cu dizabilitati intelectuale vor vizita Muzeul de Arte din Timisoara sub indrumarea voluntarilor institutiei – elevi in clasa a VII-a la Liceul „Grigore Moisil”, si al celor doi muzeografi, Marius Cornea si Ionel Coman, si vor participa la atelierele de creatie pregatite de acestia.

Multumim tuturor voluntarilor nostri din trecut si din prezent pentru implicare si entuziasm, precum si partenerilor Fundatiei in desfasurarea actiunilor din cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului.

Pe parcursul celor peste 17 ani de activitate in domeniul serviciilor sociale comunitare, “Pentru Voi” a colaborat cu peste 1000 voluntari romani si straini in diverse proiecte: Un Prieten pentru Tine, Jocurile Regionale Special Olympics Romania, scoli de vara internationale, constructia locuintei protejate Cristian, campanii de informare si fundraising, PR, actiuni de ecologizare, actiuni de renovare a locuintelor protejate, activitati desfasurate in atelierele centrelor de zi, cursuri adaptate pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale – si multe altele.

Cei care doresc sa faca voluntariat in cadrul Fundatiei „Pentru Voi” sunt invitati sa acceseze pentruvoi.ro, sectiunea „Implica-te” sau ne pot contacta la 0356 456 071, voluntar@pentruvoi.ro, facebook.com/FoundationPentruVoi. Persoana de contact este Alina Sima.

* * *