Saptamana mainilor curate la SanatateaTV ro

26 iulie 2010
Autor:
dowmedia08

A inceput "Saptamana mainilor curate" la SanatateaTV.ro! In perioada 26 iulie – 1 august 2010 pe www.sanatateatv.ro puteti urmari o serie de emisiuni si articole care aduc in discutie importanta spalatului pe maini, ca o activitate ce ar trebui sa faca parte atat din rutina adultilor, cat si din cea a copiilor. Printre cele mai interesante subiecte de dezbatere se vor regasi: "Infectiile nozocomiale", "Ce boli transmit mainile murdare?", "Obiceiul spalatului pe maini la copii" si "Sfaturi pentru o igiena corecta a mainilor".

"Mainile curate reprezinta cea mai eficace arma in fata pandemiilor de gripa si a virozelor respiratorii. De asemenea, boli serioase precum meningita, bronsiolita, hepatita A si diferite tipuri de diaree infectioasa pot fi prevenite prin simpla activitate de spalare a mainilor", a declarat Simona Wist, Director Dezvoltare la Sanatatea Media Group.

Organizatia Mondiala a Sanatatii deruleaza inca din anul 2005 o campanie de sensibilizare a oamenilor pentru ca acestia sa inteleaga cat de important este sa te speli pe maini. Campania se adreseaza deopotriva si personalului medical din unitatile spitalicesti.

Medicii si asistentii medicali trebuie sa urmeze o igiena a mainilor mult mai stricta decat omul de rand, spune dr. Victor Olsavszki, reprezentant Organizatiei Mondiale a Sanatatii in Romania. Potrivit lui Olsavszki, medicii ajung sa se spele pe maini si de 15 ori pe zi, in functie de manevrele si operatiile pe care le realizeaza (contactul cu fluidele pacientului etc.), pentru a evita contractarea infectiilor nozocomiale.

Cum ne spalam corect pe maini si in ce moment ale zilei? Rapunsurile la aceste intrebari va vor fi oferite in cadrul emisiunilor pe care SanatateaTV.ro le-a realizat in colaborare cu unii dintre cei mai renumiti specialisti din domeniul sanatatii. Reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii in Romania, dr. Victor Olsavszki va aborda subiectul "Infectiilor nozocomiale", iar dr. Daniela Stefanescu, medic de familie, va pune in discutie tema "Bolilor transmise de mainile murdare".

Mainile murdare transmit 80% din bolile infectioase. Acestea pot fi prevenite foarte usor doar prin simpla spalare a mainilor. In acest sens, dr. Victor Olsavszki a mai adaugat ca: "Este bine sa ne frecam bine mainile cu sapun, sa acoperim toate pliurile in care se poate ascunde murdaria".

SanatateaTV.ro va invita sa urmariti emisiunile si articolele difuzate in cadrul "Saptamanii mainilor curate", adresandu-va indemnul de a va spala mainile regulat. De ce sa va asumati riscul inutil de a va imbolnavi atat de facil? Spalati-va pe maini corect si des!

SanatateaTV.ro, divizia online a trustului de presa Sanatatea Media Group reprezinta prima televiziune online din Romania dedicata sanatatii. In mai putin de trei ani de la infiintare, SanatateaTV.ro si-a castigat statutul de cea mai importanta sursa de informare in domeniul medical, imbinand eficient cele mai importante functii ale mass-media: informarea si educarea.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram