Șanse în plus pe piața muncii pentru 56 de persoane din județele Alba și Sibiu

14 noiembrie 2014

Promovabilitate de 100%

Un număr de 14 persoane au finalizat cursul de specializare de „Competențe antreprenoriale“, cu o durată de 120 de ore, în comuna Cristian, județul Sibiu. Participanții au învățat noțiuni de comunicare antreprenorială, cum se face un plan de afaceri, de marketing și publicitate, ce presupune managementul strategic, respectiv al riscului. Alți 28 de beneficiari ai proiectului au absolvit cursul de calificare în ocupația de „Lucrător în comerț“. Programul, cu o durată de 360 de ore, s-a desfășurat în comuna Racovița, județul Sibiu. Cursanții au aflat de la experții proiectului cum se face face înregistrarea în magazie a mărfurilor alimentare și nealimentare, care sunt criteriile de sortare și aranjare a acestora, cum se folosește casa de marcat, cum se scad mărfurile vândute din gestiune, dar și care este atitudinea ideală a lucrătorului în fața clienților. În comuna Cricău, din județul Alba, s-a derulat cursul de „Baby sitter“. Programul de calificare, nivel I, a fost absolvit de 14 persoane. Absolovenții au învățat cum se face comunicarea cu copilul, cum se creează contextul cotidian de stabilitate emoțională și care sunt pașii de urmat în dezvoltarea relației pozitive cu familia copilului.

Absolvenții, în număr total de 56, aparțin grupului țintă și provin din rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, șomerilor, persoanelor aflate în agricultura de subzistență, persoanelor inactive, angajaților și managerilor din mediul rural. Participanții au fost selectați de către experții proiectului din zonele rurale ale județelor Alba și Hunedoara, în urma unor sesiuni de informare, consiliere şi orientare privind cariera, individuale și de grup. Din cei 750 de beneficiari, 675 vor primi certificate A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări), recunoscute pe piața internă a muncii și în statele din Uniunea Europeană.

Combaterea șomajului și creșterea ratei de ocupare pe piața muncii

Prin proiect sunt furnizate și servicii de informare, consiliere şi orientare privind cariera, de mediere în vederea creșterii ratei de ocupare. Experții proiectului acordă și asistență și consiliere pentru inițierea unei afaceri. Serviciile vor fi asigurate la sediul beneficiarului și al partenerilor, dar și prin deplasarea specialiştilor proiectului în comunele din cele două regiuni.
Proiectul „WORK I.T.!“ are ca scop combaterea șomajului și creșterea ratei de ocupare pe piața muncii pentru locuitorii din mediul rural. A demarat în data de 1 aprilie 2014, are o perioadă de implementare de 18 luni şi un buget total de 9.786.104 lei. Este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie: 5.2. „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă“.

Informații suplimentare:
XEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia
Telefon: 0258 806 027; fax: 0258 834 173
Email: [email protected]
Persoană de contact:
Lucian Oprean
Manager proiect

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram