„ȘANSA mea în ȚARA mea“ Rezultatele Conferinței intermediare din Regiunea Nord Vest

7 octombrie 2014

XEROM SERVICE SRL Alba Iulia derulează, în parteneriat cu S.C. 3 ART S.R.L. Baia Mare și Asociația Pro Factum Alba Iulia Alba Iulia, proiectul „ȘANSA mea în ȚARA mea“.
Una dintre activitățile proiectului s-a concretizat în organizarea unei Conferințe intermediare, în data de 3 octombrie 2014, în sala de Conferințe a Pensiunii „Rustic“, strada Igniș, nr. 1B, Baia Sprie, județul Maramureș, regiunea Nord-Vest. Evenimentul a reunit reprezentanți ai instituțiilor publice locale și regionale, ai ONG-urilor, experți și reprezentanți ai beneficiarului și partenerilor din proiect, mass-media, 68 de persoane, în total.

Lucrările Conferinței intermediare au fost deschise de managerul proiectului, domnul Lucian Oprean. Principalele aspecte legate de serviciile furnizate de experții proiectului și rezultatele obținute, până acum, au fost prezentate de asistentul manager al proiectului, doamna Camelia Muntean. Evenimentul a continuat cu prezentarea serviciilor furnizate și a rezultatelor obținute, până acum, de experții partenerilor din proiect, S.C. 3 ART S.R.L Baia Mare și Asociația Pro Factum Alba Iulia. Vorbitorii au evidențiat contribuţia proiectului la scăderea ratei şomajului şi creşterea ratei de ocupare a forței de muncă, ţinând cont de particularităţile persoanelor implicate, dar şi a celor legate de piaţa muncii şi situaţia economică de la nivel regional şi local.

Beneficiarii activităților proiectului, în total 600, sunt persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă și șomeri, cei mai mulți de lungă durată. Serviciile furnizate de experții proiectului vizează: informarea, consilierea și orientarea privind cariera, dezvoltarea și furnizarea programelor de formare profesională, medierea în vederea creșterii ratei de ocupare, asistența și consilierea pentru demararea unei afaceri. Demersul presupune și înființarea unui număr de 21 de firme.

Proiectul „ȘANSA mea în ȚARA mea“ a demarat în data de 1 aprilie 2014, are o perioadă de implementare de 18 luni şi un buget total de 5.632.100 lei. Este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, „Domeniul major de intervenţie: 5.1. Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare“.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram