Sanatatea pielii este o adevarata sursa de frumusețe

Imbatranirea pielii

Când vine vorba despre îmbătrânirea pielii, suntem familiarizaţi cu factorii legati de varsta, cum ar fi îmbătrânirea cronobiologică şi hormonii – îmbătrânirea hormonală.
Studiile efectuate asupra comportamentului femeilor şi cercetarea în domeniul ingrijirii antirid, au determinat să privim lucrurile dintr-o nouă perspectivă şi să dezvoltăm o nouă abordare a comportamentului îmbătrânirii. 8700 de femei testate la nivel mondial identifică şi prioritizează stilul de viata ca fiind cel care le afectează calitatea pielii. Din aceste femei, 77% au identificat lipsa somnului ca fiind factorul principal, 71% au identificat poluarea, urmată de stres, dieta necorespunzătoare şi lipsa exerciţiului fizic.

Care sunt efectele vizibile pe piele ale acestor comportamente, uneori excesive?
Mediul urban, fumul – tind sa cauzeze tenului un aspect gri, tern. Motivele sunt reprezentate de lipsa apei, aerul condiţionat, poluarea atmosferică, însă şi de poluarea industriala, transport şi încălzire.
Pielea supraexpusă în mod natural sau artificial la raze UV pe parcursul unui an manifesta o culoare neuniforma si, in timp, favorizeaza apariţia petelor pigmentare.
Lipsa somnului sau stresul cotidian cauzeaza un ten palid. Expresia de chip „tras” şi pungile de sub ochi indică imediat un stil de viaţă haotic.
Aspectul dezechilibrat al unui ten lipsit de elemente nutritive, care prezinta atat zone grase cat şi uscate, porii măriţi – reflectă o dietă dezechilibrată datorită meselor luate pe fugă sau dimpotrivă, a mancatului în exces, combinat cu consumul de alcool. Acelaşi fenomen poate fi cauzat si de tratamente cosmetice care sunt excesiv de agresive sau inadecvate pentru hrănirea pielii.”
Micile noastre excese
Pe parcursul identificării impactului acestor aspecte, oameni de stinta au descoperit un mijloc de a le reduce sau de a le elimina, prin crearea unor tratamente inovatoare, concentrate în ingrediente active cu actiune specifica, ce pot preveni aceste semna ale îmbătrânirii comportamentale. Dacă însă se întâmplă să exageraţi uneori, încercaţi să puneţi în aplicare sfaturile noastre şi să anulaţi efectele.
Săriţi peste micul dejun ca să puteţi dormi mai mult? Luaţi o mână de alune de pădure şi migdale cu dumneavoastra, pentru a vă ţine de foame până la prânz şi evitaţi înfometarea, care vă poate determina să vă lăsaţi pradă alimentelor grase sau dulci”.
Nu aveti timp să vă demachiaţi? Demachierea este un pas esențial pentru îngrijirea tenului. Puteti folosi un demachiant 100% natural care curate lejer orice urma de machaij.Totuși, daca se intampla sa mergeti la culcare fara sa va demachiati corespunzator, va recomandam ca dimineata sa efectuati o curăţare in profunzime a feţei , aplicând apoi un serum cu ulei de argan pentru redarea luminozitatii.
Preferati un loc in care bate soarele? Aplicati o crema cu protecţie solara UV şi sunteţi în regulă. Este uşor să păstraţi produsul în poşetă.
Aveţi o lucrare importantă de terminat noaptea târziu? Respiraţi adânc, întindeţi-vă, relaxaţi-vă şi mişcaţi-vă periodic pentru a îndepărta oboseala. Şi, după ce aţi terminat, răsfăţaţi-vă cu apa termala Gamarde, care aduce confort si o stare de bine pentru toate tipurile de piele.